Παρουσιάστηκε ο Μιλίνκοβιτς! “Παίρνω πάνω μου τα προβλήματα του Άρη, δεν ήρθα εδώ για να αποτύχω”

Ο Άρης παρουσίασε τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς και τον Ζόραν Λόντσαρ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους για την ομάδα και τον τρόπο που οι ίδιοι θα δουλέψουν. Ο Δημήτρης Ηλιάδης εξήγησε τους λόγους που επέλεξε τον Μιλίνκοβιτς, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να πάρει πάνω του όλα τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας.

Ηλιάδης: Ικανός προπονητής, δεν δειλιάζει και δουλεύει με νέους

Τον λόγο πήρε ο κ. Ηλιάδης: “Καλοσωρίζω στην ομάδα τον κ. Μιλίνκοβιτς και τον κ. Λόντσαρ αποφάσισε η διοίκηση να παραδώσει τις τύχες της ομάδας. Με το μέλλον του Άρη δεν μπορεί να παίξει επικοινωνιακά. Όσοι μας χρέωσαν τακτικές έπεσαν μακράν έξω και έκαναν πολύ μεγάλο λάθος. Γι’ αυτό θα τοποθετηθώ αναλυτικά την επόμενη βδομάδα.

Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοι είναι ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες εξετάζαμε όλες τις πιθανές λύσεις, προσπαθήσαμε για το καλύτερο αποτέλεσμα εν μέσω πολλών δυσκολιών.

Καταλήξαμε στον κ. Μιλίνκοβιτς για τρεις λόγους. Πρώτον ότι πρόκειται περί ικανού προπονητή. Δεύτερον δεν δειλιάζει μπορστά σε δυσκολίες και τρίτον δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές.

Ο Άρης είνια ομάδα με ιδιαιτερότητες και γίνονται πιο έντονες λόγω των αποτελεσμάτων των τριών πρώτων αγωνιστικών. Ο κ. Μιλίνκοβιτς μας έπεισε ότι μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αυτό που μου εγγυήθηκε ο κ. Κόντσαρ το διαπίστωσα και ο ίδιος στη συνάντηση που είχαμε.

Ζητάμε από τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη γιατί το αξίζουν. Ο Άρης έχει καλό ρόστερ και από κακή συγκυρία βρίσκεται χωρίς βαθμούς”.

Μιλίνκοβιτς: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο τιμόνι του Άρη”

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του: “Ευχαριστώ τον πρόεδρο και δ..σ για την ευκαιρία να δουλέψω σε μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, με φοβερούς φιλάθλους και μεγάλη ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο τιμόνι αυτής της ομάδας. Είχαμε επαφές πρώτη φορά στις 3 Σεπτεμβρίου. Στην επαφή και στις συνομιλίες που είχαμε στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο είδα έναν άνθρωπο γεννημένο νικητή, που θέλει να πάει τον Άρη στη θέση που του αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτός ο χαρακτήρας του προέδρου ήταν ο κύριος λόγος που ήθελα να έρθω στον Άρη.

Όσοι δεν ξέρουν, δουλεύω 11 χρόνια στην Σερβία και παρότι είχα προτάσεις από δύο μεγάλες ομάδες της χώρας και από την Ιαπωνία, εγώ ήθελα να δουλέψω μόνο σε δύο χώρες, την Ελλάδα και την Ρωσία.

Μιλώντας με όλους τους φίλους που ήξεραν για τον Άρη, όλοι μου μίλησαν με καλά λόγια και αυτό ήταν σαν… μαγνήτης για να έρθω εδώ. Στην ομιλία που είχαμε με τον Λόντσαρ, μου είπε ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αρκεί να έρθει στο Κλεάνθης Βικελίδης για να δει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι και πως αγαπούν την ομάδα τους. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι σέβομαι και τους παίκτες και όλους τους παράγοντες. Πάντα ήθελα και ήξερα και δούλεψα με τους νέους παίκτες και ο Άρης έχει πολλούς νέους παίκτες”.

Λόντσαρ: “Έζησα χρόνια στον Άη που δεν έχω ξαναζήσει στη ζωή μου”

Ο Ζόραν Λόντσαρ τόνισε: “Να ευχαριστήσω και εγώ τον κ. Ηλιάδη, τότε με είχε φέρει στον Άρη και έζησα χρόνια που δεν έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου. Εγώ ήθελα τον κ. Μιλίνκοβιτς για τον Άρη, να φέρω ότι καλύτερο μπορούσα. Είναι ότι καλύτερο έχει προπονητικά η Σερβία και αυτό το έχει ο Άρης. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ, σε αυτό το γήπεδο, με τους φιλάθλους που αγαπώ”.

Ξεκίνησαν οι ερωτήσεις προς τον κ. Μιλίνκοβιτς…

Ρωτήθηκε αν έχει προλάβει να αξιολογήσει το υλικό και απάντησε πως “ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά, είχε άτυχα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να δούμε μπροστά, όχι να βλέπουμε πίσω. Κάναμε δύο προπονήσεις, μαζεύουμε πληροφορίες για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα την Κυριακή”.

Πρόσθεσε πως “δεν δούλεψα μόνο σαν προπονητής 11 χρόνια, ήμουν και παίκτες σε Γερμανία και Γαλλία που υπήρχε πίεση. Δεν φοβάμαι τις δυσκολίες, πηγαίνω πάνω στις δυσκολίες, να τις αντιμετωπίσω. Θέλω με τον ενθουσιασμό που έχω να πάρω πίεση πάνω μου και να βοηθήσω τους παίκτες. Έχω βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και είμαι έτοιμος. Αυτή η πίεση ίσως είναι και κίνητρο αν μπει στην σωστή θέση”.

Για το μεγάλο αριθμητικά ρόστερ του Άρη είπε ότι “αυτή τη στιγμή μαζεύουμε πληροφορίες, δεν σκεφτόμαστε ακόμα τι μπορεί να γίνει. Προσπαθούμε να δούμε όλους τους παίκτες, δεν θα απομακρύνουμε κανέναν, γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν”.

Για το ματς με τον Λεβαδειακό και την προετοιμασία της ομάδας είπε ότι “μέχρι τον αγώνα της Κυριακής με τις πληροφορίες που θα πάρουμε από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας για το παιχνίδι. Για τον προπονητή και την ομάδα δεν είναι κάποια μηχανή που ξεκινάει και δουλεύει… Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιωθούμε γρήγορα. Ξέρουμε ότι μας πιέζει ο χρόνος, ξέρουμε ότι δεν έχει ο Άρης βαθμούς και πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Όσα προβλήματα έχει ο Άρης, θα τα πάρω πάνω μου”.

Για το αν έχει δει αγώνες του Άρη φέτος σχολίασε πως “δεν είχαμε δει dvd για να δούμε τους αγώνες, θα το κάνουμε σήμερα. Μόλις θα δούμε, θα βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα, όχι με μεγάλη σιγουριά, αλλά θα το κάνουμε”.

Πρόσθεσε πως “όσο συζητούσαμε στο Βελιγράδι συμφωνήσαμε ότι το θέμα είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα και μετά να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Δεν ήρθα για να αποτύχω, αλλά για να πετύχω. Και μαζί με όλους θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορεί να γίνει για τον Άρη”.

Ρωτήθηκε για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών και απάντησε πως “οι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Είναι επηρεασμένοι και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση πολύ γρήγορα”.

 

 

 

 

To Top