Πιπέργιας εφ΄όλης της ύλης για βία, επαγγελματικό βόλεϊ και Άρη

Ο αθλητής του Άρη, Στέλιος Πιπέργιας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό αέρα της Θεσσαλονίκης και με αφορμή το σχόλιο του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τα επεισόδια του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Volley League μίλησε για το θέμα της βίας, το επαγγελματικό βόλεϊ στην Ελλάδα αλλά και τους “κίτρινους”.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή “Αθλητικό Μαγκαζίνο του Σαββάτου” στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5”.

Ερωτώμενος για το τι τον οδήγησε στο να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στου Ρέντη, είχε να πει: “Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο αθλητής δεν είναι κανένα “αντικείμενο” ώστε ο καθένας να ξεσπάει πάνω του για προβλήματα που έχει στη ζωή του. Ο αθλητής σέβεται τον θεατή και το ίδιο πρέπει να κάνει και ο θεατής απέναντι στον αθλητή. Δεν συνηθίζαμε σε τέτοιες εικόνες στο βόλεϊ.Η επαφή με τον θεατή στα γήπεδα έχει μικρή απόσταση και είναι φοβερά επικίνδυνο να υπάρξει τραυματισμός από αντικείμενα. Κάποιοι συμπαίκτες μας χτυπήσανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και εύχομαι να δούμε εικόνες καλύτερες στο μέλλον.

Στο σχόλιο του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει έλεγχος στα γήπεδα, με τον ίδιο να συμπληρώνει: “Υπάρχουν αγώνες που γίνεται έλεγχος αλλά και άλλα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται μικρότερη επικινδυνότητας. Απλά περνάνε, χωρίς καν έλεγχο. Αλλά όταν βλέπουμε να περνάνε αντικείμενα, όπως βίδες ή μπουκάλια στα ντέρμπι τότε υπάρχει θέμα. Είναι άσχημη εικόνα. Φανταστείτε να χτυπούσε κάποιον στο κεφάλι. Τι κάναμε τότε;”.

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αλλά και το αν τα τωρινά μέτρα της Πολιτείας μπορούν να δώσουν λύσεις, τόνισε: “Σε όλα τα αθλήματα πρέπει να παρθούν μέτρα. Να καταδικάσουν όλοι τα γεγονότα. Να εφαρμοστούν νόμοι ή ακόμα και να τιμωρηθούν ομάδες. Μήπως πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;

Δεν θα σώσει μία αγωνιστική την κατάσταση. Επικροτώ τους Άγγλους που είχαν τιμωρήσει τις ομάδες τους και δεν έβγαιναn στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Τουλάχιστον, όπως το λέει ο λαός “έβαλαν μυαλό”. Εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα το φαινόμενο βίας στα γήπεδα το βλέπουμε συνέχεια. Ίσως και οι ίδιες ομάδες να πρέπει να προστατεύσουν τους αθλητές τους. Να κάτσουν όλοι σ΄ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Κάτι πρέπει να γίνει…”.

Για το αν έχει ζήσει ανάλογες εμπειρίες και ποιο συναίσθημα τον κατακλύσει μετά, είπε χαρακτηριστικά: “Εχω δεχθεί διάφορα αντικείμενα στην καριέρα μου, γιατι έχω παίξει σε πολλά ντέρμπι. Φτάνεις στο αμήν και ξεσπάς ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Μέχρι πόσο να συμβεί κάτι τέτοιο. Μέχρι να ανοίξει κάποιο κεφάλι ενός αθλητή.Μακάρι να γίνει μία αρχή, να παρθούν αποφάσεις και να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά στο μέλλον. Αυτό άλλωστε δείχνει και την ποιότητα του λαού”.

Σε ερώτηση για το αν το βόλεϊ την σημερινή εποχή στην Ελλάδα προσφέρει την δυνατότητα στους αθλητές από οικονομικής πλευράς για επιβίωση, απάντησε: “Τα περισσότερα παιδιά έχουν και μία δεύτερη δουλειά. Όσο και να θες να το δεις επαγγελματικά τα σημερινά συμβόλαια δεν είναι όπως παλιά. Ο μέσος αθλητής είναι αναγκασμένος να κάνει μία δεύτερη η ακόμα και πρώτη δουλειά, ανάλογα πως το οριοθετεί ο καθένας. Να κάνεις αυτό που αγαπάς και να δέχεσαι και αυτή την επίθεση, αντικείμενα η οτιδήποτε αναρωτιέσαι αν αξίζει να το κάνεις.

Όταν βλέπεις ότι κινδυνεύεις, γυρίζεις στο λεωφορείο στην επιστροφή και αναρωτιέσαι αν αξίζει. Έχω δεχθεί βίδα στο κεφάλι σε ντέρμπι…”.

Για την οικονομική κατάσταση των ομάδων, όπως ο Άρης, είπε: “Είναι κρίμα για ομάδες, όχι μόνο για τον Άρη, αλλά για ομάδες που έχουν πολύ κόσμο από πίσω τoυς να βρίσκονται σε δύσκολη θέση οικονομική. Βλέπουμε τον Ηρακλή που κάποτε πρωταγωνιστούσε. Η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει το άθλημα αλλά για μένα φταίνε και τα ίδια τα σωματεία.Δεν υπάρχει υποδομή για να στηριχθούν από μόνα τους τα σωματεία ώστε να είναι βιώσιμα.Στηρίζονται σε χορηγίες από τα τηλεοπτικά και τις λίγκες. Δεν φτάνουν να πληρώνεις όλες τι υποχρεώσεις και να έχεις ένα σωματείο υγιές οικονομικά.

Τέλος, για το δικό του “μότο” που αποτυπώθηκε και στο “ποστάρισμα” του ότι είναι απλά ένα παιχνίδι, συμπλήρωσε: “Σε ένα παιχνίδι πάντα υπάρχει ο χαμένος και ο νικητής. Θεωρώ ότι μία ήττα σε κάνει πιο δυνατό. Πάντα θες να κερδίζεις. Αυτό πρέπει να γίνεται σε πλαίσια με οπαδούς που σέβονται τον αθλητή, παράγοντες καλούς και παράγοντες που επίσης σέβονται τον αθλητή και το αντίστροφο”.

To Top