ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχασαν χθες

Το χειροκρότημα του κόσμου χθες στο Παλέ δεν βγήκε αυθόρμητα. Βγήκε μέσα από πολλή σκέψη για την ομάδα που χθες έχασε στον πρώτο μικρό τελικό. Δεν βγήκε από όλους γιατί, λογικό είναι, υπάρχει στενοχώρια και απογοήτευση, αλλά στα αυτιά των παικτών ήταν ίσως και πιο δυνατό από όσα έχουν ακούσει φέτος. 

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ήττα να μην έχει “χαλάσει” περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Ούτε περισσότερο από τον πιο φανατικό, πιο πιστό οπαδό. Είναι ήττα που πληγώνει, αλλά δεν είναι ήττα που “σκοτώνει”.

Ο κόσμος χειροκρότησε γιατί στην πλειοψηφία του (την συντριπτική μάλιστα) θεωρεί ότι η ομάδα είναι πετυχημένη. Πέρα από τις θέσεις, πέρα από τις νίκες ο κόσμος του Άρη έχει διαπιστώσει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ότι αυτό το γκρουπ ανθρώπων (διοίκηση, παίκτες, προπονητές) δουλεύει βάσει πλάνου, δουλεύει σε έναν σωστό δρόμο, με μια σωστή μεθοδολογία, δίνοντας όραμα.

Ο Αρειανός δεν έχει μάθει στο μπάσκετ να βγαίνει τρίτος και να πανηγυρίζει. Έχει μάθει αλλιώς, ειδικά οι λίγο παλιότερες γενιές φιλάθλων. Ο Αρειανός όμως δεν έχει μάθει να πανηγυρίζει. Έχει μάθει να στηρίζει ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έχει μάθει στα δύσκολα.

Ο Αρειανός έχει μάθει να θέλει πρωταθλητισμό, ειδικά από αυτό το τμήμα. Αυτός ο Άρης ακόμα κι αν χάσει την σειρά από την ΑΕΚ, η οποία πλέον έχει πλεονέκτημα έδρας (και τίποτα περισσότερο), το προσέφερε αυτό στον οπαδό του, στον φίλαθλό του.

Ουδείς θα ξεχάσει ότι ο Άρης των 780.000 ευρώ διεκδικούσε μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος σε πέμπτο παιχνίδι μέχρι το 36’. Αυτό είναι το κέρδος του μπασκετικού Άρη φέτος. Το όραμα και την πίστη στο όραμα που έδωσε στον κόσμο του, με πράξεις, με νίκες μέσα στο γήπεδο, με εμφανίσεις ανάλογες της ιστορίας του.

Είναι η αρχή μιας πορείας που ευχής έργο είναι να έχει μεγάλο δρόμο. Και είναι μια αρχή που έγινε – και γίνεται – με τα απολύτως σωστά βήματα.

Για το υπόλοιπο της σειράς; Πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτούς που ξέρουν και έχουν αποδείξει ότι ξέρουν, πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτούς που διεκδίκησαν την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχασαν χθες.

To Top