Όταν ένα πρόστιμο γίνεται μια μεγάλη “αγκαλιά” για τους φτωχούς! “Προσευχόμαστε για τον Άρη και τον κόσμο του”! (photos)

Είσαι ποδοσφαιριστής του Άρη, κάνεις πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην ομάδα; Το πρόστιμο κατατίθεται στην εκκλησία υπέρ του συσσιτίου των φτωχών! Αυτή είναι η πρωτότυπη απόφαση που πήρε η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη εγκαινιάζοντας άλλα ήθη στο χώρο του αθλητισμού και «εισπράττοντας» μόνο καλά σχόλια, μια και ένα πρόστιμο, μια τιμωρία, μετατρέπεται σε μια μεγάλη “αγκαλιά” για τους φτωχούς!

H εφημερίδα “Δημοκρατία” βρέθηκε στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης στη Χαριλάου και μίλησε τόσο με τον εφημέριο της εκκλησίας, όσο και με την ταμία του φιλόπτωχου ταμείου!

Διαβάστε εδώ:

“Η αρχή έγινε στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 400 ευρώ ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής (έχει αποχωρήσει πλέον από την ομάδα) για πειθαρχικό παράπτωμα. Τα χρήματα που παρακρατήθηκαν κατατέθηκαν στο φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού της Οσίας Ξένης στην οδό Μαρασλή στη Χαριλάου.

Η συνέχεια έγινε χθες. Η διοίκηση του Άρη τιμώρησε με πρόστιμο 500 ευρώ τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Γκαέλ Νλουντούλου για την άσχημη συμπεριφορά του σε βάρος του προπονητή της ομάδας Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς. Και αυτά τα χρήματα θα κατατεθούν υπέρ των απόρων και φτωχών της ενορίας!

«Δεν πίστευα στα αυτιά μου, όταν ήρθε ένας κύριος πριν μερικές μέρες και αφού μου έδωσε 400 ευρώ για τους φτωχούς, είπε ότι ο καταθέτης είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο κύριος Καρατζιοβαλής. Δεχόμαστε συνεχώς οικονομικές προσφορές από τους ενορίτες, αλλά για πρώτη φορά ήρθε ο σύλλογος να μας δώσει χρήματα» εξιστορεί στη «δημοκρατία» η Μερσίνα Τσιάρα, ταμίας του φιλόπτωχου ταμείου της εκκλησίας.

Τα χρήματα αυτά, όπως δεκάδες άλλες εισφορές, δίνονται για το συσσίτιο των φτωχών της ενορίας, το οποίο προσφέρεται εδώ και είκοσι χρόνια στους κατοίκους της περιοχής. «Ξεκινήσαμε από 30 άτομα και τώρα, το συσσίτιο που ετοιμάζουμε καθημερινά είναι για 110 άτομα» μας λέει ο πάτερ Ιωάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού της Οσίας Ξένης, υπογραμμίζοντας χαμογελαστός ότι: «έρχονται ολόκληρες οικογένειες, άνθρωποι που έχουν την ανάγκη και προσπαθούμε να τους δώσουμε ένα χέρι βοηθείας. Χωρίς τη συμπαράσταση των ενοριτών, τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει. Τώρα με χαρά μας έχουμε και τη βοήθεια ενός ολόκληρου συλλόγου, όπως είναι ο Άρης».

Ο πάτερ Ιωάννης ομολογεί ότι: «Μόνο καλό κάνει στην περιοχή η παρουσία του Άρη. Υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στην εκκλησία και στον Άρη. Ο Σόλων Υψηλάντης περνάει καθημερινά, μας βοηθάει και μας ζητάει ένα πράγμα: ‘Κάντε μια προσευχή και τον Άρη, να πάνε όλα καλά… ‘. Εμείς προσευχόμαστε για τον σύλλογο και τους ανθρώπους του, περιμένουμε να επιστρέψει στις επιτυχίες και τις διακρίσεις και εμείς με τη σειρά μας παίρνουμε την αγάπη τους»”.

pappas1 pappas2 pappas3 pappas4 pappas5 pappas6

To Top