ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έγινε το πρώτο δικαστικό βήμα με το Νέο Ρύσιο, απομένουν κι άλλα με αντίπαλο τον χρόνο

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης όρισε χθες τιμής πώλησης του αθλητικού κέντρου του Νέου Ρύσιου, αλλά το δικαστικό θρίλερ της εκκαθάρισης δεν έχει τελειώσει για τον Άρη. Στην Αλκμήνης τονίζουν με έμφαση ότι κάνουν όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται, όμως υπάρχει αναγκαστικά ένας χρονικός ορίζοντας μέχρι να μπει ένα τέλος σε αυτήν την περιπέτεια που βιώνει ο σύλλογος και ο κόσμος του. To πότε θα καταλήξει χρονικά αυτή η ιστορία είναι ένα σημαντικό ερώτημα…

Χθες μετά από 32 μέρες από την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, το δικαστήριο, αποφάσισε να βάλει τον πήχη για την πώληση του υπ’ αριθμόν ένα περιουσιακού στοιχείου της ΠΑΕ Άρης, του αθλητικού κέντρου «Δασυγένειο», στο 1.200.000 ευρώ. Τα βάσανα του Άρη δεν τελειώνουν όμως εδώ… Ήταν το πρώτο βήμα, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

«Πρόκειται για τιμή πώλησης και όχι εκκίνησης πλειστηριασμού. Αυτό σημαίνει ότι το Νέο Ρύσιο ‘κουβαλάει’ τα βάρη της υποθήκης 2.200.000 ευρώ προς το Δημόσιο και των απαιτήσεων του ΙΚΑ που είναι 1.000.000 ευρώ» δήλωσε χθες ο Κώστας Παπαδόπουλος νομικός του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Λάμπρου Σκόρδα υπογραμμίζοντας ακόμη ότι: «Όποιος θέλει να το αγοράσει θα πάρει και τα βάρη αυτά και θα κληθεί να πληρώσει στο Δημόσιο. Επίσης, για να γίνει πλειστηριασμός, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα 7-8 μηνών και θα τραβήξει αρκετά σε βάθος χρόνου η εκκαθάριση».

Η πλευρά του Θόδωρου Καρυπίδη λειτουργώντας στην διαδικασία εκείνη ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, προχώρησε χθες σε αίτηση για λήψη άδειας της κινητής και ακίνητης περιουσίας της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ, ώστε να οριστεί πλειστηριασμός, με τον νομικό εκπρόσωπο της Άρη Μαστρογιάννη να τονίζει: «Χρειάζονται συνολικά τρεις μήνες για τα διαδικαστικά, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια…».

Χθες και ο εκκαθαριστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Λάκης Κλεώπας τόνισε ότι όλα θα τελειώσουν μέχρι τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Εδώ λοιπόν είναι ένα λεπτό σημείο: ο χρόνος! Το κατά πόσο θα προλάβει μέχρι το καλοκαίρι ο Άρης να είναι 100% απελευθερωμένος από το βάρος της εκκαθάρισης, ώστε να μπορέσει να συστήσει νέα ΠΑΕ, συνεχίζοντας την πορεία της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία. Η πλευρά του Άρη πιστεύει ότι όλα μπορούν να έχουν τελειώσει μέχρι τον Ιούλιο, τη στιγμή που υπάρχει και η άλλη (νομική) άποψη που “θέλει τη διαδικασία να τραβάει μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο”… Σενάριο που απεύχονται όλοι στον Άρη.

 

To Top