ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην ΕΠΟ, ανοίγει ο δρόμος για εκλογές

Με συντριπτική πλειοψηφία, 149-32 στη συνολική ψηφοφορία και 43-11 μεταξύ των ποδοσφαιρικών ενώσεων, ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ.

Σε αυτό περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές που ζητούσαν FIFA, UEFA και υφυπουργείο Αθλητισμού και πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να γίνουν εκλογές, πιθανότατα στα τέλη Ιουλίου, με τον Βαγγέλη Γραμμένο απόλυτο φαβορί για τη θέση του προέδρου.

Η διάταξη περί κωλυμάτων που αποτελούσε το βασικό σημείο αντίδρασης των ενώσεων και των ΠΑΕ αποσύρθηκε και την ίδια στιγμή ψηφίστηκαν όσες αλλαγές είχαν τεθεί ως προϋποθέσεις από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, που απειλούσαν σε διαφορετική περίπτωση με ποδοσφαιρικό Grexit.

Υπέρ των διατάξεων του νέου Καταστατικού ψήφισαν όλες οι παρούσες ΠΑΕ της Super League, οι τρεις εκπρόσωποι της Football League, αλλά και 42 ΕΠΣ, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες των Τρικάλων και των Χανίων, κάτι που δεν περίμενε κανείς. «Όχι» στο νέο Καταστατικό ψήφισαν μόλις 11 Ενώσεις, εκ των οποίων η Μεσσηνία ήταν διασπασμένη (2-1 υπέρ του «όχι»), καθώς και οι ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Ευβοίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Λακωνίας, Λασιθίου και Πειραιά.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top