Απορρίφθηκε νέα αίτηση προσωρινής διαταγής – Εκδικάστηκε η αίτηση αντικατάστασης, το αργότερο σε ένα μήνα η απόφαση!

Δυο… “ημίχρονα” είχε η σημερινή νέα δικαστική υπόθεση για τον Άρη στο Ειρηνοδικείο, με φόντο την τραγική βαθμολογική κατάσταση της ομάδας. Στο πρώτο “ημίχρονο”: απορρίφθηκε η νέα αίτηση προσωρινής διαταγής για αντικατάσταση της διοίκησης Σκόρδα στην ΠΑΕ. Στο δεύτερο: εκδικάστηκε η αίτηση αντικατάστασης της, με βάση το αίτημα ΑΣ, ΚΜΑ και μικρομετόχων.

Συγκεκριμένα:

1. ΑΣ, ΚΜΑ και μικρομέτοχοι ζήτησαν νέα προσωρινή διαταγή (η πρώτη είχε απορριφθεί πριν μερικές μέρες), ώστε να αντικατασταθεί η διοίκηση Σκόρδα στην ΠΑΕ μέχρι να βγει η απόφαση της σημερινής εκδίκασης. Το δικαστήριο την απέρριψε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι να βγει η απόφαση (το αργότερο σε ένα μήνα), η ΠΑΕ Άρης θα συνεχίσει με διοίκηση Σκόρδα.

2. Εκδικάστηκε στη συνέχεια η αίτηση αντικατάστασης της διοίκησης. Μάρτυρες από την πλευρά ΑΣ, ΚΜΑ, μικρομετόχων ήταν ο Πάνος Στεφανίδης και από την πλευρά της ΠΑΕ ο Νικήτας Ματθαίου.

Ο Στεφανίδης ανέπτυξε τα επιχειρήματά του, σχετικά με το γιατί πρέπει να αντικατασταθεί η διοίκηση Σκόρδα, με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φεβρουαρίου, ενώ εκτός από τα όσα περιείχε το αρχικό δικόγραφο, τόνισε ότι “η ομάδα βρίσκεται κοντά στον υποβιβασμό, υπάρχουν οι δηλώσεις του Σκόρδα ότι η ομάδα θα πάει στη Γ` Εθνική και αυτά που είπε πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν αρνητικά. Αν συνδυαστούν με την παρουσία της Αστυνομίας στο γήπεδο, δεν δημιουργούν μία καλή εικόνα”. Επίσης αναφέρθηκε το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ έμεινε με 4 μέλη μετά την παραίτηση των Βογιατζή, Αριστοτελίδη (ο Βασβάνης ανακάλεσε) και την ανάκληση του εκπροσώπου του ΑΣ (Γιώτα).

Ο Ματθαίου από την πλευρά εξήγησε ότι η διοίκηση είναι καλύτερη από αυτή που προτείνεται. “Πέρσι έφυγε η διοίκηση Ψηφίδη, γιατί θα έριχνε την ομάδα, με καλύτερο υλικό και ήρθε ο Σκόρδας και φέτος ζητάει να επανέλθει και να φύγει ο Σκόρδας” όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Ο νομικός Κώστας Παπαδόπουλος που εκπροσώπησε την ΠΑΕ, ανέφερε ότι η διοίκηση είναι διορισμένη μέχρι τις 21 Ιουλίου, ενώ παρουσίασε και την προσωρινή αναστολή εφαρμογής οποιασδήποτε απόφασης της γενικής συνέλευσης (που επικαλούνται ΚΜΑ, ΑΣ) μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Μετά από μιας ώρας ακροαματική διαδικασία, η δικαστής υποσχέθηκε να βγάλει την απόφαση το συντομότερο δυνατό, κάτι που πρακτικά σημαίνει από τρεις έως τέσσερις βδομάδες.

Βάσει της δικαστική οδού, δεν προβλέπεται να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (13 Απριλίου), εκτός κι αν ο Άρης καταφέρει να αγωνιστεί στο μπαράζ παραμονής…

 

To Top