Αυτά είναι τα 10 βασικά σημεία του μνημονίου Ερασιτέχνη-Κάλας: Η καρτέλα, τα ποσοστά και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΑΣ Άρης και ενώ το θέμα του μνημονίου πέρασε από αρκετές… προσθαφαιρέσεις ανάμεσα σε Ερασιτέχνη και οικογένεια Καλαϊτζίδη, οι δυο πλευρές φαίνεται πως βρήκαν τα βασικά σημεία της συμφωνίας.

Ποια είναι αυτά:

1. Κάθε έσοδο ή κάθε δαπάνη θα υπόκειται στον έλεγχο προσώπου κοινής αποδοχής.

2. Το πρόσωπο αυτό ορίζεται να είναι ο νυν γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη τήρησης της συμφωνίας.

3. Για τα χρήματα που θα καταβάλλει η πλευρά Καλαϊτζίδη θα υπάρχει καρτέλα στον σύλλογο.

4. Τα χρήματα αυτά εφόσον ανέβει η ομάδα θα μπορεί να τα μετοχοποιήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εάν κατά την απευκταία περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η άνοδος, τα χρήματα θα τα χαρίσει στον σύλλογο και δεν θα έχει ουδεμία απαίτηση.

5. Ο Ερασιτέχνης θα εισπράττει το 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το 20% των λοιπών εσόδων (π.χ. εισιτήρια αγώνων).

6. Το αρχικό ποσό της υπό ίδρυση ΠΑΕ δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από 360.000 ευρώ βάσει νόμου, αλλά το οριστικό νούμερο θα αποφασιστεί έπειτα από γενική συνέλευση του συλλόγου.

7. Το κόστος της εκκαθάρισης αναλαμβάνει η οικογένεια Καλαϊτζίδη και τα χρήματα αυτά θα καταχωρηθούν ως δαπάνη στην καρτέλα που θα ανοίξει.

8. Στη μεταβατική περίοδο για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ, θα συσταθεί 5μελής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει ο Κάλας.

9. Θα δοθεί ως εγγύηση στον Ερασιτέχνη συναλλαγματική της τάξεως των 260.000 ευρώ.

10. Ο Καλαϊτζίδης αναλαμβάνει τις εκκρεμότητες της μισθοδοσίας μόνον των ποδοσφαιριστών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014 και τις υποχρεώσεις από 6 Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά σημεία που αναμένεται να επικυρωθούν στη σημερινή γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, με στόχο, από τη μια να εξασφαλιστούν και οι δυο πλευρές.

To Top