ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Αϊτεκίν και Σιδηρόπουλος οι μοναδικοί που δεν ξανασφύριξαν”

Ο Ντενίζ Αϊτεκίν (Μπαρτσελόνα-Παρί) και ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Άρσεναλ-Μπάγερν) είναι οι μοναδικοί διαιτητές που σφύριξαν στη φάση των 16 του Champions League και δεν ορίστηκαν σε άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν!

O ορισμός του Φέλιξ Μπριχ στον τελικό του Champions League ολοκληρώνει τον φετινό κύκλο διαιτησίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και όπως παρατηρεί η ιστοσελίδα της “Marca”, υπάρχουν μόνο δύο διαιτητές που μετά από τη φάση των 16 του θεσμού, δεν διηύθυναν άλλον αγώνα: Ο Ντενίζ Αϊτεκίν του Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και ο Τάσος Σιδηρόπουλος του Άρσεναλ – Μπάγερν.

Το μαδριλένικο μέσο είχε γράψει από την εποχή της επικής πρόκρισης των “μπλαουγκράνα” έναντι των πρωταθλητών Γαλλίας ότι ο Γερμανός διαιτητής δεν επρόκειτο να σφυρίξει ξανά στη διοργάνωση, μετά από τα τεράστια σφάλματα στα οποία υπέπεσε.

Η Παρί έχει παράπονα για τα δύο πέναλτι που καταλογίστηκαν εις βάρος της και για ένα μαρκάρισμα του Χαβιέρ Μαστσεράνο στον Άνχελ ντι Μαρία που ισοδυναμεί με πέναλτι και αποβολή, φάσεις που θα μπορούσαν να… προλάβουν την ανατροπή των “μπλαουγκράνα”.

Ομοίως, ο Έλληνας διαιτητής κατηγορήθηκε από τον Αρσέν Βενγκέρ για το πέναλτι που καταλόγισε με… περιπετειώδη τρόπο εις βάρος του Λοριάν Κοσιελνί (και τον απέβαλε) κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των Λονδρέζων, που προσπαθούσαν να ανατρέψουν την ήττα 5-1 στο Μόναχο. Επιπλέον, οι “κανονιέρηδες” ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Θίο Γουόλκοτ από τον Τσάμπι Αλόνσο.

“Όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, το συζητάμε, αλλά δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας. Θα ήταν σαν να τιμωρούμε έναν ποδοσφαιριστή επειδή αστόχησε σε πέναλτι. Ίσως πάγκος εάν αστοχήσει σε πολλά πέναλτι”, τόνισε ο Σλοβένος παράγοντας.

Η “Marca” συνέλεξε τα στοιχεία από τους ευρωπαϊκούς αγώνες που ακολούθησαν τη φάση των 16 του Champions League. Στις 26 αναμετρήσεις προημιτελικών, ημιτελικών και τελικών του Champions League και του Europa League ορίστηκαν 14 από τους διαιτητές που σφύριξαν στη φάση των 16 του Champions League. Οι μοναδικοί που δεν ορίστηκαν ξανά από τότε είναι ο Αϊτεκίν και ο Σιδηρόπουλος!

Οι διαιτητές που ξανασφύριξαν

Νταμίρ Σκόμινα: 3 αγώνες (Ρεάλ – Νάπολι, Μονακό – Ντόρτμουντ, Άγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Φέλιξ Μπριχ: 3 αγώνες (Πόρτο – Γιουβέντους, Άντερλεχτ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους – Ρεάλ)

Τζιανλούκα Ρόκι: 3 αγώνες (Μονακό – Μάντσεστερ Σίτι, Λέστερ – Ατλέτικο, Άγιαξ – Λιόν)

Σεργκέι Καράσεβ: 3 αγώνες (Ατλέτικο – Λεβερκούζεν, Άγιαξ – Σάλκε, Θέλτα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Σίμον Μαρτσίνιακ: 2 αγώνες (Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα)

Νίκολα Ριτσόλι: 2 αγώνες (Μπενφίκα – Ντόρτμουντ, Μπάγερν – Ρεάλ)

Μίλοραντ Μάζιτς: 2 αγώνες (Μπάγερν – Άρσεναλ, Μπεσίκτας – Λιόν)

Αντόνιο Ματέου Λαόθ: 2 αγώνες (Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό, Μονακό – Γιουβέντους)

Γουίλι Κόλουμ: 2 αγώνες (Λεβερκούζεν – Ατλέτικο, Γκενκ – Θέλτα)

Τσουνεΐτ Τσακίρ: 2 αγώνες (Νάπολι – Ρεάλ, Ατλέτικο – Ρεάλ)

Μάρτιν Άτκινσον: 2 αγώνες (Ντόρτμουντ – Μπενφίκα, Ρεάλ – Ατλέτικο)

Ντανιέλε Ορζάτο: 2 αγώνες (Λέστερ – Σεβίλλη, Ντόρτμουντ – Μονακό)

Οβίντιου Χάτεγκαν: 2 αγώνες (Γιουβέντους – Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Θέλτα)

Κλεμάν Τερπέν: 2 αγώνες (Σεβίλλη – Λέστερ, Θέλτα – Γκενκ)

Πηγή: sport24.gr

To Top