ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βένος: “Η ομάδα δεν είχε καρδιά και ψυχή…”

Στην εφημερίδα «Documento» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Βένος και έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, επιρρίπτοντας αρκετές ευθύνες σε διοίκηση και παίκτες.

Για τα λάθη που έγιναν: “Προφανώς έγινε λάθος σχεδιασμός, ο οποίος βασίστηκε σε παίκτες κάποιας ηλικίας, αν και ήταν μεγάλα ονόματα σε αξία για την κατηγορία. Ο Άρης ασυζητητί είχε το καλύτερο υλικό, αλλά ίσως όχι το καταλληλότερο για την κατηγορία. Ήταν φανερό ότι η ομάδα έπρεπε να είχε περισσότερα τρεξίματα, ενώ οι παίκτες-ονόματα δεν την πήραν στις πλάτες τους στα δύσκολα παιχνίδια. Γενικά ο Άρης είχε μέτρια απόδοση και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε το μεγάλο μπάτζετ και τον τίτλο του φαβορί”.
Για τις ευθύνες του Αναστόπουλου: “Είναι λογικό να ευθύνεται ο προπονητής, αφού αυτός υποτίθεται πως έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το στήσιμο της ομάδας”.

Για το γεγονός ότι δεν νίκησε ούτε στο Βικελίδης τη Λαμία: “Ο Άρης ήθελε να αποδείξει σε όλη την Ελλάδα πως είναι καλύτερη ομάδα από τη Λαμία και κακώς δεν βρίσκεται στις δύο θέσεις που εξασφαλίζουν την άνοδο. Απέδειξε όμως ότι έχει χτυπητές αδυναμίες και με την απόδοσή τους οι παίκτες παραδέχτηκαν πως ο αντίπαλός τους είναι καλύτερη ομάδα”.

Σχετικά με τις “φωνές” περί διαιτητικής εύνοιας της Λαμίας: “Δεν ήταν καθοριστικός παράγοντας η διαιτησία. Αν ο Άρης κέρδιζε τα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει, θα είχε ανέβει. Για μένα η ομάδα δεν είχε την καρδιά, την ψυχή, ούτε το καθαρό μυαλό για να κατακτήσει νίκες και την άνοδο. Σε αρκετά παιχνίδια λειτούργησε σαν ένα σύνολο μέσου βεληνεκούς ακόμα και γι’ αυτή την κατηγορία”.

Όσο για την ατάκα “μία πόλη, μία ομάδα” που ακούγεται από τους ΠΑΟΚτζήδες: “Αυτά είναι λόγια για τα μικρά παιχνίδια, να χαίρονται στη γειτονιά τους όταν θα κλωτσήσουν τη μπάλα. Για μένα ο ΠΑΟΚ πρέπει να θέλει έναν δυνατό Άρη στην Α’ Εθνική, προκειμένου να κόβει βαθμούς από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ. Είτε το παραδέχονται, είτε όχι, ο Άρης λείπει από τη Σούπερ Λιγκ”.

To Top