ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γουέμπ: “Ευτυχώς δεν απέβαλα τον Ινιέστα στον τελικό του Μουντιάλ”

Ο Αντρές Ινιέστα σημείωσε το νικητήριο γκολ στον τελικό Μουντιάλ της Ισπανίας με την Ολλανδία το 2010, ωστόσο θα μπορούσε να δεχθεί κόκκινη κάρτα, όπως αποκάλυψε ο διαιτητής του αγώνα, Χάουαρντ Γουέμπ.

O Χάουαρντ Γουέμπ αφηγήθηκε τα όσα έζησε όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 και δεν έκρυψε τη χαρά του που δεν απέβαλε τον σκόρερ του αγώνα, Αντρές Ινιέστα.

Ο Άγγλος βετεράνος διαιτητής ήταν ο άρχοντας του αγώνα μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας, ο οποίος περιελάμβανε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, μεταξύ των οποίων και η εναέρια κλοτσιά του Νάιτζελ ντε Γιονγκ στον Τσάμπι Αλόνσο.

Ο Γουέμπ δεν απέβαλε τον Ολλανδό αμυντικό μέσο, αλλά έβγαλε κόκκινη στον Τζον Χάιτινχα αρκετά αργότερα, στο 109′. Στο 116′, ο Ινιέστα σημείωσε το γκολ που χάρισε τρόπαιο στη “φούρια ρόχα”, αλλά έβγαλε τη φανέλα του για να αφιερώσει το τέρμα και τη διαφαινόμενη επιτυχία στον φίλο του και παίκτη της Εσπανιόλ, Ντάνιελ Τζάρκε, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του λίγο καιρό νωρίτερα.

Βάσει κανονισμών, ο Γουέμπ έπρεπε να “κιτρινίσει” τον άσο της Μπαρτσελόνα και φοβήθηκε ότι θα έπρεπε να τον αποβάλει, αφού δεν θυμόταν εάν ήταν μεταξύ των πολλών παικτών που είχαν δεχθεί νωρίτερα κίτρινη κάρτα.

“Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να κάνεις πράγματα που δεν θες, όπως όταν ένας παίκτης βγάζει τη φανέλα του για να πανηγυρίσει ένα γκολ και πρέπει να του δείξεις δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλεις”, θυμήθηκε στη “Mirror” ο 45χρονος διαιτητής.

“Όταν ο Ινιέστα σκόραρε το νικητήριο γκολ του τελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 και έβγαλε τη φανέλα του, είχα ήδη κιτρινίσει δεκατρεις ποδοσφαιριστές και σκέφτηκα ότι ήταν πιθανό να ήταν ο Ινιέστα μεταξύ τους. Όπως κοίταζα την κάρτα μου, δεν υπήρχε το νούμερο έξι σημειωμένο στην ισπανική ομάδα. Ευτυχώς για μένα. Τον κιτρίνισα και μετά δεν χρειαζόταν να τον αποβάλω αφότου είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ σε τελικό Μουντιάλ”.

To Top