ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δεν πήρε θέση για τον Άρη ο Κοντονής, υποσχέθηκε ισονομία με “όχημα” το νέο αθλητικό νόμο

Κεντρικό πρόσωπο των σημερινών εγκαινίων της “Sportexpo” ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος στο περιθώριο της παρουσίας του στην ΔΕΘ συμμετείχε σε αρκετές συζητήσεις γύρω από τα μείζονος σημασίας θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Είναι εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος στην διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ξέρουν όλοι πως σε θέματα ηθικής, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω»! Με τα λόγια αυτά, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά τη θέση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει στο θέμα της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στην ΕΠΟ. «Θέλω να τονίσω για τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τον ελληνικό αθλητισμό πως, εάν η ΕΠΟ δεν πάρει άμεσα, τώρα, εκείνα τα μέτρα που θα πιστοποιούν ότι το καθεστώς της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, της αναξιοπιστίας και της καχυποψίας θα λάβει τέλος, τότε είναι πολύ πιθανό, τις επόμενες μέρες, η ΕΠΟ να αποβληθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες» είπε με μεγάλη αποφασιστικότητα ο Κοντονής από τη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν εγκαινιάσει την Sportexpo Marathon 2016, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου.

Στη συνέχεια αφού περιηγήθηκε στα περίπτερα σταμάτησε σε… κιτρινόμαυρο φόντο. Πέρα από τον θαυμασμό που εξέφρασε κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο του Αυτοκράτορα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του μπασκετικού Άρη στον ελληνικό αθλητισμό, σε διάφορες ερωτήσεις που δέχθηκε για τον αθλητικό νόμο κατά την ξενάγησή του στην Έκθεση, δεν πήρε θέση για το θέμα του ποδοσφαιρικού Άρη (δεν υπήρχε εκπρόσωπος του τμήματος παρών στα εγκαίνια, εκτός από τον πρόεδρο του ΑΣ Άρης Γιάννη Ψηφίδη), ωστόσο φρόντισε να διαμηνύσει ότι θα υπάρξει ισονομία, ώστε να μην παρατηρηθούν τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Εφόσον τηρήσει την προφορική του δέσμευση περί εξέτασης και τήρησης όλων των περιπτώσεων στο νέο αθλητικό νόμο για όλες τις ομάδες, τότε οι “κιτρινόμαυροι” μπορούν να ελπίζουν ότι θα επικρατήσει το δίκαιο του αιτήματος τους και δεν θα υπάρξει κανένα “εμπόδιο” για τη συμμετοχή στη Φούτμπολ Λιγκ, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί με το έγγραφο της ΕΕΑ.

To Top