Δεν υπογράφτηκε το μνημόνιο, αναζητούν “χρυσή τομή” για τα χρήματα της καρτέλας Κάλας και τη μετοχοποίηση

Ο Άλεξ Κάλας βρέθηκε για πέντε μέρες στη Θεσσαλονίκη, είδε τον Άρη, τους ανθρώπους του, τον είδαν, μίλησαν μαζί του, επικοινώνησε με τον κόσμο της ομάδας, μέσω της συνέντευξης τύπου και επέστρεψε στην Αμερική, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Από τους βασικούς λόγους της παρουσίας του ήταν και η υπογραφή του μνημόνιου συνεργασίας με τον σύλλογο. Ο Ελληνοαμερικάνος δεν υπέγραψε τελικά το 14σελιδο μνημόνιο με τον Ερασιτέχνη Άρη, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, εξουσιοδοτώντας τον αδελφό του και επικεφαλής επί της ουσίας του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Καλαϊτζίδη γι αυτήν την διαδικασία.

Το ότι δεν υπογράφτηκε το μνημόνιο (μερικά σημεία του αναφέρθηκαν και στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη) έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναζητούν στον ΑΣ τη “χρυσή τομή” σε ότι αφορά τα χρήματα που θα καταγραφούν στην καρτέλα της οικογένειας Καλαϊτζίδη και το τι θα γίνει το καλοκαίρι.

Όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ του PRESSARIS, για τα χρήματα που θα καταβάλλει η πλευρά Καλαϊτζίδη μέχρι τον Μάιο θα υπάρχει καρτέλα στον σύλλογο, με τα ανάλογα παραστατικά που θα καταβάλλει.

Στο κείμενο της συμφωνίας, αναφέρεται ότι εφόσον με το καλό ανέβει η ομάδα “θα μπορεί να τα μετοχοποιήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου”.

Εδώ ρίχνεται το νομικό και ουσιαστικό βάρος από τους ανθρώπους του Άρη, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα στο θέμα της μετοχοποίησης (βάσει νόμου απαιτείται η καταβολή μετρητών), ώστε ναι μεν να μην αδικηθεί η πλευρά Καλαϊτζίδη σε ότι αφορά την καταβολή των χρημάτων της, αλλά από την άλλη, θα πρέπει να διασφαλιστεί ο σύλλογος και να μην υποθηκευτεί ενόψει του ανοίγματος του μετοχικού κεφαλαίου και της υπό ίδρυση νέας ΠΑΕ τον ερχόμενο Μάιο.

Όλα αυτά είναι σημεία που έχουν πέσει το τραπέζι και εξετάζονται διεξοδικά με στόχο μια κοινή συμφωνία με κερδισμένες και τις δυο πλευρές.

To Top