Δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος για να υπάρξει “ζωή στον Άρη” – Τι κατέγραψε η συνάντηση

Η συνάντηση της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης με εξωδιοικητικούς παράγοντες του συλλόγου κράτησε τρεις ώρες το απόγευμα της Δευτέρας και ουσιαστικά κατέγραψε για μια ακόμη φορά ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός για να υπάρξει “ζωή”.

Το παρών έδωσαν εκτός διοίκησης, οι Ντίμης Παπαϊωάννου (εκπροσωπούσε και τον Λάμπρο Γράντα), Τάσος Ορφανίδης, Λεωνίδας Μπακούρας, Νίκος Τσαρούχας, Δήμος Δασυγένης, ο νέος λογιστής της ΠΑΕ, Στάθης Ρούσσος και οι δικηγόροι Χρήστος Γρόλλιος και Αργύρης Αργυριάδης. Θα μπορούσε να είναι περισσότεροι οι παράγοντες. Θα έπρεπε να είναι περισσότεροι… Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το “γιατί”…

Όπως τόνισε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της Αλκμήνης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πάνος Στεφανίδης: “Αναλύσαμε το πλάνο μας, υπήρχε καλό κλίμα και σίγουρα θα χρειαστούν κι άλλες συναντήσεις. Έγινε και μία αναφορά σε νούμερα, αναφορικά με οφειλές προς τρίτους και πιστωτές. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Διαλέγουμε τον δύσκολο δρόμο. Δεν θέλουμε να ακούσουμε αυτή τη στιγμή για Γ” Εθνική. Ο Άρης πρέπει να παίξει στη Β’ Εθνική και για να γίνει αυτό χρειάζεται 1.500.000 ευρώ…».

Άπαντες συνειδητοποιούν τη δυσκολία του εγχειρήματος για να μείνει ζωντανός ο Άρης στη Football League  και γι’ αυτό εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των προσπαθειών. Σίγουρα, στο επόμενο διάστημα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει περισσότερο το τοπίο, να αφήσουν στην άκρη τις κλισέ φράσεις για “καλό κλίμα” και “προσπάθεια” και να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις.

Χρειάζεται χρόνος, πολύ μεγάλη προσπάθεια και ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί αυτό που δεν έχει εδώ και χρόνια ο Άρης: την οικονομική βιωσιμότητα. “Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Άρη”, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά και ο Λεωνίδας Μπακούρας.

Σε αυτήν τη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για το αν και πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο καθένας. Περισσότερο ήταν μια πρώτη διερευνητική συζήτηση, με την εκτίμηση αρκετών ότι το οικονομικό βάρος στο εγχείρημα της Β’ εθνικής δεν μπορεί να το σηκώσουν 4-5 άνθρωποι, κάτι που τόνισαν και στις δηλώσεις τους στο PRESSARIS οι Ντίμης Παπαϊωάννου, Τάσος Ορφανίδης. Το βαρέλι είναι χωρίς πάτο, μετά από την κακοδιαχείριση τόσων χρόνων. Είναι γνωστό το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος.

Στις επόμενες μέρες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ζωτικής σημασίας θέματα, όπως το τηλεοπτικό συμβόλαιο, οι χορηγίες, τα προσδοκώμενα έσοδα από εισιτήρια διαρκείας, αλλά και όποιες άλλες προωθητικές ενέργειες προκειμένου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο πάνω στο οποίο θα γνωρίζουν όλοι μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο σύλλογος και αν θα είναι σε θέση να δώσει με προοπτική και ελπίδα τη “μάχη της επιβίωσης” ή θα πρόκειται απλά για μια ακόμη “χαμένη ευκαιρία” για να υπάρξει λύση…

Ο Άρης παραμένει στο “σημείο μηδέν…”.

To Top