ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Επιλεκτικές κλήσεις από Βασιλειάδη για τις μετακινήσεις! Απόντες οπαδοί και Άρης – Οι… αποφάσεις

Εκτειθειμένος έμεινε ο Γιώργος Βασιλειάδης! Έγινε σήμερα σύσκεψη για τις μετακινήσεις χωρίς εκπροσώπους των οπαδών, αλλά και ομάδων με χιλιάδες κόσμο που κάνουν μετακινήσεις όπως είναι ο Άρης.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Κλήθηκαν επιλεκτικά έξι ομάδες από τη Σούπερ λίγκα, κάθισαν σ’ ένα τραπέζι κι αποφάσισαν να μην… αλλάξει τίποτα! Ομάδες που “κατάφεραν” να έχουν μ.ο. εισιτηρίων 3.400 σε κάθε ματς, την ώρα που μεγάλοι σύλλογοι, όπως ο Άρης ξεπερνούν διψήφιο αριθμό χιλιάδων θεατών σε κάθε παιχνίδι.

Περίπου δυόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με παρόντες τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον γενικό γραμματέα, Ιούλιο Συναδινό, ενώ από τις ομάδες τον Ολυμπιακό βρέθηκαν στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, οι αντιπρόεδροι, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και Μιχάλης Κουντούρης, από τον Παναθηναϊκό ο διευθύνων σύμβουλος Στράτος Σιωπήλης και ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου, από την ΑΕΚ ο αντιπρόεδρος Μηνάς Λυσσάνδρου, από τον ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης, από τον Ατρόμητο ο πρόεδρος Βασίλης Μπέτσης και η διευθύνουσα σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου και από τον Πανιώνιο ο πρόεδρος Χρήστος Δάρρας.

 Τη Σούπερ Λίγκα εκπροσώπησε ο Γιώργος Στράτος και ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Γκαγκάτσης και την ΕΠΟ ο νομικός σύμβουλος Αλέκος Χολέμπας.

Ο Βασιλειάδης ζήτησε από τις ομάδες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να ρίξουν τους τόνους εν όψει και των ντέρμπι που έρχονται.

Όσον αφορά το θέμα της συνάντησης, για τη φετινή σεζόν δεν αλλάζει τίποτα, παραμένει το υφιστάμενο καθεστώς με τις απαγορεύσεις για λόγους ισονομίας, αλλά και με ενεργοποίηση του νόμου για τις ευθύνες και τις ποινές.

Από του χρόνου, θα υπάρχει νέο πλαίσιο, το οποίο θα εκπονηθεί από τώρα, ενώ στο τραπέζι έπεσε ακόμα και η μετακίνηση στα ντέρμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού, μετά τη σύσκεψη:

«Τα προβλήματα δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από χαλάκι, αλλά να κουβεντιάζουμε και να βρίσκουμε λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η σημερινή σύσκεψη, καθώς υπάρχουν προβλήματα με τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων, ενώ υπήρχαν και δικές μου διοικητικές αποφάσεις που στρεβλώθηκαν και καταπατήθηκαν.

Κοινή παραδοχή όλων είναι ότι η χρονιά πηγαίνει σχετικά καλά και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο με αυστηρές ποινές. Παράλληλα, η Σούπερ Λίγκα ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει μια συνολική πρόταση για τις μετακινήσεις, που θα ισχύει από την επόμενη σεζόν. Στο τέλος του μήνα θα δομήσουμε το πλαίσιο για του χρόνου, ώστε να υπάρχον ξεκάθαρες ευθύνες.

Παρά τους έντονους τόνους που παρατηρούνται, υπάρχει κοινή βούληση με τις ομάδες. Και σήμερα το κλίμα ήταν εξαιρετικό χωρίς αντεγκλήσεις. Ζήτησα από τις ομάδες τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση. Έχουμε ένα κρίσιμο τρίμηνο μπροστά μας και πρέπει να πέσουν οι τόνοι.  Είμαι αισιόδοξος, αλλά όλοι θα κριθούν το επόμενο διάστημα.

Στις μετακινήσεις της φετινής σεζόν αποφασίσαμε να κινηθούμε συντηρητικά με το υπάρχον πλαίσιο και τις απαγορεύσεις όπου πρέπει. Ταυτόχρονα, όμως, θα υπάρχει ενεργοποίηση του νόμου και ποινές. Κρίναμε ότι όρους ισονομίας δεν πρέπει να υπάρξουν τώρα αλλαγές, ώστε να μην υπάρχει μουρμούρα και γκρίζες ζώνες.

Ένα θέμα που έθεσαν οι ομάδες και η λίγκα είναι η ποινική ευθύνη των ΔΣ των ΠΑΕ για τις οργανωμένες μετακινήσεις. Θα το δούμε κι αυτό με τις προτάσεις που θα έρθουν. Νομικά είναι λογική η ένσταση.

Ζητάμε ακόμα και παρουσία οπαδών σε ντέρμπι. Όλα τα συζητάμε. Αυτό ίσως σταδιακά. τη νέα σεζόν, πάντως, θα έχουμε νέο πλαίσιο και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παραμένουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, από του χρόνου οι αλλαγές».

To Top