ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή Εργοτέλη στον Κοντονή για το θέμα που “καίει” (και) τον Άρη! “Γιατί είναι άδικο να επιστραφούν τα χρέη”!

Ο Εργοτέλης απέστειλε επιστολή στον Σταύρο Κοντονή, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την διαδικασία της εκκαθάρισης, τονίζοντας ότι είναι άδικο να ισχύσει η επιστροφή χρεών ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκθάριση! Ένα θέμα που “καίει” τον Άρη, αλλά και άλλες ομάδες (ΟΦΗ, ΑΕΛ, Ολυμπιακό Βόλου).

Το θέμα αποκαλύπτει το Sport24.gr. Διαβάστε αναλυτικά:

“Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, με κοινοποίηση σε πλήθος αρμόδιων φορέων και προσώπων (ΓΓΑ, ΕΕΑ, ΕΠΟ, μέλη νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, τομεάρχες αθλητισμού κομμάτων, βουλευτές Ηρακλείου κλπ.), την οποία φέρνει στη δημοσιότητα το Sport24.gr, το ΔΣ του ΓΣ Εργοτέλης,  θέτει επί τάπητος το θέμα των χρεών και της εκκαθάρισης των ΠΑΕ που χρεοκοπούν, καθώς τις σχετικές συνέπειες στα ιδρυτικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για την αβεβαιότητα που επικρατεί στα θιγόμενα ερασιτεχνικά σωματεία σχετικά με τα χρέη των ΠΑΕ, λόγω της ασάφειας στις σχετικές, αυστηρότερες σε σχέση με το παρελθόν, διατάξεις του νέου ΚΑΠ που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και σχετικά με την διαδικασία της εκκαθάρισης, λόγω της μέχρι πρότινος μη εφαρμογής των νόμων και κανονισμών. Το ΔΣ του Εργοτέλη επιχειρηματολογεί κατά της φημολογούμενης νομοθετικής ρύθμισης για επιβάρυνση των ιδρυτικών σωματείων ακόμα και με όλα τα χρέη (συμπεριλαμβανομένων κι αυτών προς το Δημόσιο) των ΠΑΕ που χρεοκοπούν.

Αναφέρεται επίσης στα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία, με συνέπεια να εμποδίζεται η δημιουργία της νέας ΠΑΕ και συνεπώς η επιστροφή των συλλόγων σε επαγγελματική κατηγορία. Συνοψίζοντας, ο Εργοτέλης ζητάει την νομοθετική ρύθμιση των παραπάνω θεμάτων μέσω συγκεκριμένων διατάξεων στον νέο αθλητικό νόμο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα προς δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο βρίσκεται στην ίδια θέση κι ανοικτή γραμμή με τους ανθρώπους του Εργοτέλη, έχει επίσης αποστείλει παρόμοια επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς. Το θέμα παρακολουθούν στενά κι άλλες ομάδες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση, όπως Άρης-Λάρισα-ΟΦΗ κλπ., οι οποίες μάλιστα έχουν προβεί κι αυτές σε παρόμοιες κινήσεις”.

ergo1 ergo2 ergo3 ergo4 ergo5 ergo6

To Top