ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΟ: «Γίνονται τριμελή από μονομελή τα πειθαρχικά όργανα»

Χαμηλούς τόνους κράτα επισήμως η ΕΠΟ για τα όσα προκύπτουν κατά βάση από τις δηλώσεις Κουτσοκούμνη μετά τη συνάντηση του με τον Κοντονή.

Είμαστε σίγουροι ότι ψάχνετε καιρό για να βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά. Σταματήστε το ψάξιμο και μπείτε στο foxbet.gr, το σάιτ που παίζει με τις αποδόσεις, αλλά όχι με τα… νεύρα των αναγνωστών. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο, μπάσκετ (Ευρωλίγκα, Α1) τένις, ΝΒΑ, αμερικάνικα αθλήματα (Baseball, NFL, NHL) και Φόρμουλα 1.

Η Ομοσπονδία για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν ασχολείται καθόλου με τον υφυπουργό και με ενημέρωση της γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν γενικότερες αλλαγές στην αθλητική δικαιοσύνη με σημαντικότερη ότι τα πειθαρχικά όργανα Σούπερ Λίγκας και Ένωσης Β’ Εθνικής θα γίνουν από μονομελή τριμελή.

Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ αναφέρει ότι στη δικό της ξεχωριστό τετ α τετ με την αντιπροσωπία ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ συζητήθηκαν τα ζητήματα της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας που καταστρατηγούν το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο.

Αναλυτικά, η θέση της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα (29/8) περικλείεται στα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι κατά τις σημερινές συναντήσεις του προέδρου και στελεχών της ΕΠΟ με την αντιπροσωπεία των FIFA & UEFA στα γραφεία της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αθλητικής νομοθεσίας και καταστρατηγούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όπως αυτές οι παραβιάσεις έχουν οριοθετηθεί, τόσο από τις διεθνείς Ομοσπονδίες με την από 27/7/2016 κοινή επιστολή τους, όσο από την ΕΠΟ με προγενέστερες δημόσιες ανακοινώσεις της και έγγραφες τοποθετήσεις της.

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων εκ μέρους της ΕΠΟ, αναφορικά με το θέμα των πειθαρχικών οργάνων, τέθηκε το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας που έχει προκύψει, όπως αυτό έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Επιπροσθέτως, όπως συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των FIFA & UEFA θα υπάρξει αναδιάρθρωση των πειθαρχικών οργάνων των Super League & Football League, τα οποία από μονομελή θα γίνουν τριμελή, ενώ θα γίνει και γενική αναδιάρθρωση του πλαισίου λειτουργίας του συνόλου των πειθαρχικών οργάνων».

To Top