ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευρώπη κι Αφρική γεμίζουν το Σάββατό μας

Ευρώπη κι Αφρική γεμίζουν το Σάββατό μας

Μπαράζ για το Μουντιάλ 2018 στην Ευρώπη και ολοκλήρωση των ομίλων στην Αφρικανική Ζώνη για το Σάββατο. Α, και να ιστορικό ντέρμπι στο μπάσκετ!

Το Σάββατο μας συνεχίζει σε ρυθμούς Μουντιάλ, αφού έχουμε παιχνίδια για την ολοκλήρωση των προκριματικών ανά την υφήλιο. Στην Ευρώπη έχουμε ένα ματς, στην Αφρική περίπου πέντε (δεν έχουν όλα ενδιαφέρον), Έχουμε κι ένα κλασσικό μπασκετικό ντέρμπι. Έτσι για την αλλαγή.

Τα έμαθες; Έρχονται οι Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος στην Ελλάδα!

Σάββατο και Μουντιάλ. Ίσως πρόκειται για την πιο “γεμάτη” ημέρα αυτής της διακοπής για αγώνες εθνικών ομάδων. Στη ζώνη της Ευρώπης, έχουμε ένα ματς. Αυτό ανάμεσα στην Δανία και την Ιρλανδία. Ζευγάρι χωρίς ιδιαίτερο φαβορί. Στα χαρτιά είναι λίγο μπροστά οι Δανοί. Δυο σπουδαίοι προπονητές. Από τη μια ο Άγκε Χαράιντε για τους Δανούς κι από την άλλη, ο Μάρτιν Ο’Νιλ για τους Ιρλανδούς. Θα κρίνει πολλά η “μάχη των πάγκων”.

Στη ζώνη της Αφρικής έχουμε πέντε ματς. Το ματς της ημέρας, θα γίνει στο Αμπιτζάν. Εκεί που η Ακτή Ελεφαντοστού θα παίξει με το Μαρόκο. Η Ακτή είναι δεύτερη και το Μαρόκο πρώτο με ένα βαθμό διαφορά. Μόνο νίκη θέλει η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς για να προκριθεί. Το Μαρόκο περνάει με δυο αποτελέσματα. Θα πέσουν κορμιά!

Το άλλο ματς που θεωρητικά -μόνο- έχει ενδιαφέρον είναι το Τυνησία – Λιβύη. Οι Τυνήσιοι θέλουν έναν βαθμό για να προκριθούν και λογικά θα τον πάρουν απέναντι στην αδύναμη Λιβύη.

Τρια παιχνίδια που υπάρχουν στο πρόγραμμα, τα Ζάμπια – Καμερούν, Γκαμπόν – Μάλι και Λ.Δ Κονγκό – Γουινέα, είναι καθαρά διαδικαστικά και δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Κλείνουμε τη Σαββατιάτικη περιήγησή μας με μπασκετάκι. Ένα κλασικό, ντέρμπι θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη! Δυο από τις παραδοσιακές μπασκετικές ομάδες της χώρας, παίζουν αντιμέτωπες σ’ ένα ντέρμπι με μεγάλη ιστορία! Μπορεί η τωρινή τους κατάσταση να μην πλησιάζει καν στις “χρυσές εποχές”του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα και του Μπάνε Πρέλεβιτς, όμως, ένα ΠΑΟΚ – Άρης δεν παύει να προκαλεί ρίγος συγκίνησης!

 

To Top