Ηρακλής: “Είμαστε μια οικογένεια! Παίζω όπου με χρειάζεται ο Άρης”! (photos)

Αποτέλεσε ένα από τα “κέρδη” του Άρη με τον Πανιώνιο, στο οποίο οι κιτρινόμαυροι πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη. Μία εβδομάδα μετά, ο Ανδρέας Ηρακλής, μίλησε για την ψυχολογία της ομάδας, τη δεδομένη χρονική στιγμή, φιλοδοξώντας παράλληλα σε ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

-Πρώτη νίκη μετά από επτά αγωνιστικές. Πόσο έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας;

«Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Μια νίκη, όπως πάντα, αλλάζει την ψυχολογία της ομάδας. Πόσο μάλλον για εμάς, που προερχόμασταν από αρνητικά αποτελέσματα. Αυτή η νίκη θα είναι για εμάς ένας οδηγός για τη συνέχεια, ώστε να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα».

-Χρειάζεται όμως διάρκεια; Πώς θεωρείς ότι θα έρθει αυτή;

«Φυσικά, μετά από μια νίκη δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Ήρθε τη στιγμή που υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα. Δουλεύουμε πολύ αυτές τις μέρες για να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό επίπεδο και να δουλέψουμε αυτά που δεν έχουμε δουλέψει καιρό και μόνο με δουλειά θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε στην Νέα Σμύρνη».

-Το γεγονός ότι υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα, είναι θετικό ή αρνητικό;

«Σαφώς και είναι θετικό στην περίπτωση μας. Ο κύριος Μιλίνκοβιτς δεν είναι καιρό μαζί μας και θα μπορέσει στο διάστημα της διακοπής, να μας μεταδώσει αυτά που θέλει και πάνω στα οποία έχει δει ότι πρέπει να δουλέψουμε».

-Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έλευση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στον πάγκο του Άρη. Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει;

«Όλοι έχουμε δει αυτά που έχει αλλάξει. Κυρίως στο θέμα της ψυχολογίας των παικτών. Βλέπαμε ότι αν και δεν παίρναμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, όλοι οι παίκτες και ο προπονητής, πιστεύαμε ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Επίσης και στην τακτική, έχει αλλάξει πολλά. Πλέον παίζουμε πολύ καλή άμυνα και δεν δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Είναι μια αρχή της δουλειάς του και θα δούμε ανάλογα αποτελέσματα στη συνέχεια».

-Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, όλοι οι παίκτες παρέμειναν μια γροθιά. Το κλίμα στην ομάδα είναι αυτό που βγαίνει και προς τα έξω;

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, είδαμε ότι παραμείνατε μια γροθιά όλοι οι παίκτες: «Όλα τα παιδιά είμαστε μια οικογένεια. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Οφείλεται και στον κύριο Μιλίνκοβιτς, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας. Γιατί, πέρα από συμπαίκτες, είμαστε όλοι φίλοι και αυτό είναι κάτι που βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Το είδαμε και μετά τη νίκη με τον Πανιώνιο πως πανηγυρίσαμε όλοι μαζί».

-O Ζόραν Μιλίνκοβιτς απέφυγε να μιλήσει για στόχους; Εσύ, θέτεις στόχους για τη φετινή χρονιά;

«Πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πηγαίνουμε στο κάθε γήπεδο μόνο για τη νίκη και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», είπε ο 24χρονος αμυντικός.

-Αγωνίστηκες για πρώτη φορά ως αμυντικό χαφ. Είναι αυτή η φυσική σου θέση;

«Κλήθηκα να αγωνιστώ σε αυτή τη θέση από τον προπονητή μου. Την γνωρίζω, γιατί έπαιξα και πιο παλιά σε αυτή τη θέση. Μπορώ να αγωνιστώ όμως και ως αμυντικό χαφ και όπου αλλού θέλει και μου ζητήσει ο προπονητής».

-Είναι η θέση που σου ταιριάζει περισσότερο;

«Δεν θα το πω εγώ αυτό. Θα αφήσω να το κρίνουν οι άλλοι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα».

To Top