ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Βραζιλία ξεκαθαρίζει: Δεν θα αναβάλουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες εξαιτίας του ιού Ζίκα

Δεν πρόκειται να αναβληθούν ή να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, εξαιτίας των φόβων για τον ιό Ζίκα, ξεκαθάρισε το υπουργείο Υγείας και οργανωτική επιτροπή.

Οι βραζιλιάνικες αρχές απέρριψαν τη σχετική έκκληση που εξέφρασαν 150 ειδικοί σε θέματα υγείας, επικαλούμενοι κινδύνους εξάπλωσης του ιού Ζίκα. Το υπουργείο Υγείας της χώρας επανέλαβε τα επιχειρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος τονίζει ότι τον Αύγουστο- χειμερινός μήνας στο νότιο ημισφαίριο- υπάρχουν τα λιγότερα κουνούπια Aedes aegypti, με τα οποία μεταδίδονται οι ιοί Ζίκα, τσικουνγκούνια, αλλά και ο δάγκειος πυρετός, σε σύγκριση με κάθε άλλον μήνα του χρόνου.

Τον Φεβρουάριο, η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν είχε δηλώσει από το Ρίο ότι η κοινή γνώμη δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς τον Αύγουστο στη Βραζιλία ο αριθμός των κουνουπιών είναι «ελάχιστος».

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων διαβεβαίωσε πως σέβεται την άποψη των ειδικών αλλά «εφαρμόζει» τις οδηγίες του ΠΟΥ, ο οποίος δεν βλέπει κινδύνους, ανέφερε η εφημερίδα O Globo. Μέχρι στιγμής η Βραζιλία είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του ιού Ζίκα, που έχουν καταγραφεί και σε περίπου ακόμη 60 χώρες.

 

To Top