ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η «καυτή ατζέντα» του Ερασιτέχνη: Eκκαθάριση, νέα ΠΑΕ, βιωσιμότητα και εικονικά τιμολόγια

Εκκαθάριση, σύσταση νέας ΠΑΕ, βιωσιμότητα και το δικαστήριο για τα πρόστιμα από τα εικονικά τιμολόγια μονοπωλούν τις επόμενες κινήσεις του Α.Σ.

Ένα άκρως σημαντικό τρίμηνο έχει μπροστά της η τωρινή διοίκηση του Α.Σ. Άρης, καθώς επί τάπητος θα τεθούν μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τόσο τον ίδιο τον Ερασιτέχνη, όσο και την «επόμενη μέρα» του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η διοίκηση του Γιάννη Ψηφίδη, βιώνει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έναν πραγματικό «Γολγοθά», όπου η «μάχη» για την… επιβίωση είναι καθημερινή, προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις, που θα επιφέρουν την νηνεμία, καθώς οι μήνες που ακολουθούν είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί, με τα ανοιχτά «μέτωπα» να είναι πολλά.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η διαδικασία της εκκαθάρισης, είναι αυτή που «πονοκεφαλιάζει» τους ιθύνοντες του Α.Σ., που μπορεί να μην έχουν την ευθύνη να την «τρέξουν» και να την ολοκληρώσουν, ωστόσο έχουν την υποχρέωση της εποπτείας της. Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Θοδωρής Καρυπίδης, έχει αναλάβει εξ΄ολοκλήρου την περάτωσή της, ωστόσο ο θεσμικός ρόλος του Α.Σ, τον διατηρεί μονίμως σε εγρήγορση.

Άλλωστε, η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, είναι αυτή που θα βάλει τις βάσεις της «γέννησης» της νέας ΠΑΕ, ορίζοντας το μετοχικό κεφάλαιο και τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση του τμήματος, από το ερασιτεχνικό επίπεδο στο επαγγελματικό. Ζητήματα, που ήδη, απασχολούν και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι θα μονοπωλούν ακόμα πιο πολύ τις σκέψεις των ιθυνόντων.

ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ»

Η συνολική οφειλή προς την ΔΕΗ (940.000 ευρώ) από τις προηγούμενες κακοδιαχειρίσεις, αλλά και η απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων προς το ΙΚΑ, αποτελούν τα μεγάλα «αγκάθια», καθώς τα τρέχοντα έξοδα, προς το παρόν διευθετούνται . Η βιωσιμότητα του Α.Σ., όσο και των τμημάτων του αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς αρκετά είναι αυτά που δεν έχουν κόψει ακόμα τον.. ομφάλιο λώρο με τον Ερασιτέχνη, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν υποψήφιοι να αναλάβουν την διαχείρισή τους.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ «ΑΝΑΣΑ»

Μία απόφαση που θα ρίξει «φως στο τούνελ» και πιθανότατα θα «αποφορτίσει» σε μεγάλο βαθμό τον Α.Σ. από την «θηλιά» των συσσωρευμένων χρεών που τον ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια, θα αναζητήσουν οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη τον επόμενο μήνα.

Η «μητέρα των δικαστικών μαχών» του Ερασιτέχνη, έχει ως αντικείμενο τα πρόστιμα από τα φερόμενα ως εικονικά τιμολόγια. Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, θα εκδικάσει την προσφυγή του Ερασιτέχνη τον επόμενο μήνα (αν το επιτρέψει η αποχή των δικηγόρων), με την ελπίδα των ιθυνόντων του Α.Σ. να εστιάζεται στο να ακυρωθούν τα επιβληθέντα πρόστιμα ή έστω ένα μεγάλο μέρος αυτών.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι εκάστοτε διοικήσεις του Ερασιτέχνη Άρη, είχαν επιφορτιστεί με πρόστιμα από την Εφορία, καθώς είχαν κατηγορηθεί για σωρεία οικονομικών συναλλαγών, μέσω εικονικών τιμολογίων.

To Top