Η παραίτηση Βογιατζή από την ΠΑΕ και η περίπτωση του Ματθαίου

Εξελίξεις σε ότι αφορά το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ σημειώθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Βογιατζής υπέβαλλε την παραίτησή του από το δ.σ. της ΠΑΕ και στη θέση του αναμένεται να μπει (έστω και άτυπα) ο Νικήτας Ματθαίου.

Ο Βογιατζής είχε εδώ και αρκετό καιρό εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσει για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, κάτι που επισημοποιήθηκε σήμερα, μια απόφαση που είναι αμετάκλητη. Ενημέρωσε σχετικά τα μέλη του δ.σ., ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα είναι κοντά στην ομάδα για να βοηθήσει με τις όποιες δυνάμεις του, αλλά δεν θα μπορεί να έχει θεσμικό ρόλο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, την θέση του στο συμβούλιο, αναμένεται να πάρει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νικήτας Ματθαίου (έστω και άτυπα), ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεση να συμμετέχει στη δεδομένη χρονική στιγμή. Tην αντικατάσταση του παραιτηθέντα μπορεί να ορίσει μόνο το Ειρηνοδικείο, μετά από αίτημα οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον (ΚΜΑ, ΑΣ, μέτοχοι κτλ). Στο σημείο αυτό βέβαια προκύπτει η γνωστή δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμη και εάν δεν αντικασταθεί ο Βογιατζής, η διοίκηση της ΠΑΕ μπορεί να υφίσταται, μέχρι και με τρία μέλη, όπως έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν.

To Top