ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Καίει” το θέμα της εκκαθάρισης: Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον χαμένο χρόνο και ο “εφιάλτης” του επταμήνου

Ο Άρης έχει να δώσει μια μάχη ζωτικής σημασίας για να επιστρέψει μια και καλή στον δρόμο προς την Σούπερ λίγκα και να αφήσει πίσω του τα “πέτρινα χρόνια”. Η μάχη αυτή έχει να κάνει με την εκκαθάριση, από την στιγμή που μέσα στο γήπεδο η ομάδα κατάφερε από τώρα να τερματίσει στην πρώτη θέση που οδηγεί στην Football League. Έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω…

O Άρης τρέχει για να προλάβει τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Ήδη το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όρισε την τιμή πώλησης του αθλητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο, στο ποσό των 1.200.000 ευρώ. Είναι ένα βήμα, αλλά δεν αρκεί από μόνο του για να λύσει τον “γόρδιο δεσμό”.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν κάποια σημαντικά δεδομένα:

1. Το Νέο Ρύσιο έχει βάρη από τα χρέη προς το ΙΚΑ (1.000.000 ευρώ), ενώ έχει προσημειωθεί από το Δημόσιο για 2.200.000 ευρώ. Εφόσον πωληθεί τότε μεταφέρονται και τα βάρη, αυξάνοντας το κόστος μιας τέτοιας συναλλαγής σε ένα ποσό που αγγίζει τα 3.400.000 ευρώ.

Σημαντική σημείωση εδώ: τα βάρη δεν απαγορεύουν την μεταβίβαση του ακινήτου, προκειμένου να απαλλαγεί ο Άρης, αλλά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρειάζεται ζεστό “χρήμα”… 

2. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου αφορούσε την πώληση. Δεν είχε να κάνει με το σημείο αναφοράς, τον πλειστηριασμό. Σύμφωνα με την επίσημη θέση των νομικών του Άρη, τώρα έγινε η αίτηση για να οριστεί εκούσιος πλειστηριασμός από τους εκκαθαριστές. Και εδώ μπαίνουν βασικά ερωτήματα:

Α. Μπορούσε να γίνει νωρίτερα η αίτηση αυτή, ώστε να “τρέξει” ο πλειστηριασμός εδώ και μήνες, ίσως και από πέρσι; Κι αν ναι, γιατί δεν έγινε πολύ νωρίτερα;

Β. Παγιδεύτηκε ή όχι ο Άρης στην υπόθεση ορισμού τιμής πώλησης, αντί να ζητήσει τον ορισμό πλειστηριασμού; Έγινε λάθος εκτίμηση; Ή συμβαίνει κάτι άλλο;

3. Προκύπτει ένα σημαντικό θέμα από δω και πέρα σε ότι αφορά τον χρόνο. Υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις του επίσημου Άρη (Κλεώπας, Μαστρογιάννης), ότι το… χάπι εντ θα έρθει σε τρεις μήνες, το πολύ δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο.

Υπάρχουν όμως νομικές απόψεις (όχι απαραίτητα αντίδικες του Άρη…) σε σημείο κατηγορηματικό, σύμφωνα με τις οποίες βάσει του Κώδικα για τους πλειστηριασμούς, η χρονική απόσταση από τον ορισμό του, μέχρι την πραγματοποίησή του δεν μπορεί να είναι μικρότερη των επτά μηνών!

Πρόκειται για ένα εφιάλτη σενάριο, αφού και… αύριο να εγκριθεί ένας πλειστηριασμός, τότε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τον Οκτώβριο!

 

 

To Top