ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κολτσίδας: “Μόνο έτσι θα καταφέρει ο Άρης να επιστρέψει δυνατός και αναγεννημένος…”

Την πεποίθησή του για τη θετική έκβαση της φετινής σεζόν εξέφρασε στην «Arena Press» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων»

Η παρουσία του σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας φιλικά των «κιτρινόμαυρων», του δίνουν την δυνατότητα να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα του φετινού ρόστερ και κυρίως των δυνατοτήτων του:
«Τα φιλικά ποτέ δεν σου δίνουν την δυνατότητα για τελικά συμπεράσματα. Από την καριέρα μου έχω μάθει να μην βιάζομαι. Το δεδομένο είναι ότι ο φετινός Άρης έχει ένα ρόστερ ικανό να μην αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα, αρκεί να επιτευχθεί άμεσα η χημεία μεταξύ των παικτών. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σε ότι αφορά την άνοδο».

Οι συνεχόμενες αναβολές θα επηρεάσουν την εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;

«Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα εις βάρος του Άρη η καθυστέρηση. Εχει ένα βάθος πάγκου και πολλές ποιοτικές επιλογές που θα τον βοηθούσαν να εμφανιστεί έτοιμος στην πρεμιέρα. Αν αντιμετώπιζε την Καρδίτσα για παράδειγμα, όταν έπρεπε θα ήταν πιο εύκολο το έργο της ομάδας, απ΄ότι τώρα που ο κάθε αντίπαλος είχε παραπάνω χρόνο για να ετοιμαστεί. Όμως και πάλι, εάν είναι σοβαρός δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα».

“ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ”

Οι δεδομένες απαιτήσεις της φετινής Φούτμπολ Λιγκ, είναι λίγο έως πολύ γνωστές σε όλους. Σύμφωνα με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων», ο Άρης επιβάλλεται να δείχνει σε κάθε ματς την απαραίτητη σοβαρότητα, αποβάλλοντας από πάνω του, την «λάθος» νοοτροπία του «Αρης είσαι»:

«Με τις φανέλες μόνο είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθουν τα αποτελέσματα. Οποιος το πιστεύει αυτό αυταπατάται. Είναι μία κατηγορία δύσκολη, που επιβάλλει πάθος και δύναμη. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να δείξουν υπεροψία, επειδή είναι καλύτεροι των αντιπάλων τους. Μπορεί το ρόστερ να απέχει παρασάγγας, αλλά απαιτείται σοβαρότητα και πειθαρχία, μέχρι και το τελευταίο ματς».

Οι υπάρχουσες συνθήκες προσδίδουν την απαιτούμενη αισιοδοξία και σιγουριά;

«Είναι όλα διαφορετικά πλέον. Αρχικά, υπάρχει το ρόστερ, που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για τα στενά όρια της κατηγορίας. Επειτα, ο Νίκος Αναστόπουλος που γνωρίζει πολύ καλά τον σύλλογο και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της Φούτμπολ Λιγκ. Τέλος, η διοίκηση όπου παρατηρείται μία ηρεμία που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι αγωνιστικά δεν έχουμε κάτι να μας αγχώνει ιδιαίτερα».

“ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟ”

Την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Γιώργος Κολτσίδας, την συνέδεσε με τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Εχει επομένως την απαραίτητη εμπειρία και γνώση, να τοποθετηθεί αναφορικά με τον Ματζίντ Μπουγκέρα, ο οποίος αποκτήθηκε για να προσδώσει περισσότερες λύσεις στο χώρο της άμυνας των «κιτρινόμαυρων»:

«Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί. Επαιξε μόνο σε ένα ημίχρονο και έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Αμυντικό χρειαζόμασταν και αμυντικό πήρε η ομάδα και ήταν καλό που έγινε, έστω και την ύστατη στιγμή. Με την εμπειρία του μπορεί να καλύψει κάποιες αδυναμίες που έχει και αναφέρομαι στη φυσική κατάσταση. Ελπίζω να ενταχθεί γρήγορα στο υπόλοιπο σύνολο, όπως και ο Τζεμπούρ. Είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, αρκεί να βρουν σύντομα ρυθμό».

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ»

Η προσπάθεια «αναγέννησης» του Άρη βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθεί, μόλις ο σύλλογος επιστρέψει στη φυσική του θέση και μπει σε τροχιά πρωταθλητισμού, αποτάσσοντας οριστικά την εσωστρέφεια που τον οδήγησε στον πάτο του βαρελιού. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων», εξέφρασε την δική του άποψη για το αν οι επιλογές των τελευταίων ετών θα δικαιώσουν μελλοντικά τον σύλλογο:

«Η αλλαγή νοοτροπίας δεν είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο αγωνιστικό. Θα φανεί μελλοντικά, σε βάθος αρκετών ετών. Αρκεί να αντιληφθούν όλοι, από την διοίκηση μέχρι και τον κόσμο τα όσα βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Να κοιτάξουμε βαθιά στα αίτια που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Τότε και μόνο θα μπορούμε να πούμε με ακρίβεια, αν όντως βγήκαμε κερδισμένοι και καλύτεροι. Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ανέβει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτα άλλο».

To Top