ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κωστένογλου: “Έχω πίστη ότι ο Άρης θα ανέβει ως 3ος στη Σούπερ λίγκα”

Ο Νίκος Κωστένογλου αναφέρθηκε στην πίστη που έχει για την άνοδο του Άρη μέσω της 3ης θέσης, ενώ μίλησε τόσο για την ψυχολογία των παικτών, όσο και για τις αποδοκιμασίες.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

Για τον αγώνα: «Μία ομάδα που κυριάρχησε ήμασταν εμείς. Θα έλεγα ότι η ομάδα που έκανε 11 τελικές, δεν κινδύνεψε καθόλου πέρα από ένα σουτ. Στο δεύτερο κάναμε την ομάδα άκρως επιθετική. Κυριαρχήσαμε κατά κράτος. Αυτό που έλειπε από το ματς είναι το γκολ. Δεν έχω παράπονα για την προσπάθειά τους. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα, έτσι όπως αρμόζει στην ομάδα».

Για την δική του θητεία στην ομάδα: «Το δικό μου το διάστημα κρίνεται εσείς καλύτερα. Η ομάδα βελτιώθηκε αρκετά και αμυντικά. Δέχθηκε δύο γκολ σε 13 αγώνες. Χάθηκαν βαθμοί, όπως στις Σέρρες και στον ΟΦΗ. Η πίεση που υπήρχε και το μεγάλο προβάδισμα ήταν μεγάλη τροχοπέδη. Ήταν μεγάλη η διαφορά. Από εκεί και πέρα πήραν ματς οι αντίπαλοι μας που θα έπρεπε ίσως να έχουν χάσει βαθμούς».

Για την επίθεση του Άρη που δεν μπόρεσε να πετύχει σημαντικά γκολ: «Δεν πιστεύω ότι τελείωσε τίποτα στο θέμα της ανόδου. Έχω την πίστη ότι μπορεί να βγει ως τρίτος στη Σούπερ Λίγκα. Αν είναι να κάνουμε απολογισμό της χρονιάς, δεν μπορώ να συμμετέχω εξ΄ολοκλήρου γιατί δεν ξεκίνησα το πρωτάθλημα. Πίστευα από την αρχή ότι μία από τις δύο ομάδες θα είναι ο Άρης. Σίγουρα η στεναχώρια είναι μεγάλη. Δεν πρέπει να εστιάσουμε αν έλειπε ένας σέντερ φορ. Στον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε ένα φορ, ο Τζεμπούρ, άσχετα αν τραυματιστηκε και αποχώρησε από την ομάδα. Αυτή η ομάδα δεν πρέπει να βρίσκεται εδώ. Πλέον μαθηματικά αν και δεν μας εκφράζει, κατοχυρώσαμε την τρίτη θέση».

Για την τρίτη θέση που συνεχώς επικαλείται: «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να της χαριστεί κάτι. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αν δεν πάρει ομάδα αδειοδότηση, δεν σώζεται αυτή που έπεσε αλλά ανεβαίνει άλλη ομάδα από την Β΄. Αυτά γνωρίζω και τα εκφράζω δημόσια. Δεν θα ήθελα ποτέ να χαριστεί κάτι στον Άρη. Αυτό είναι το δίκαιο λόγω του ΚΑΠ».

Για την ψυχολογία των παικτών: «Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στον ΟΦΗ είχαν απογοητευτεί γιατί οι ελπίδες ήταν ελάχιστες. Αν κερδίζαμε το ματς, δύσκολα να έχανε Λαμία τρεις βαθμούς. Το θέλαμε για ηθική ικανοποίηση. Παίζαμε με την ομάδα η οποία βγαίνει και δεν πάτησε στην περιοχή μας. Η προσπάθεια είναι πολύ καλή. Είναι στεναχωρημένοι. Κι εγώ δεν είμαι χαρούμενος και δεν θα έλεγα συγχαρητήρια αν δεν το άξιζαν».

Για τις αποδοκιμασίες: «Από τη στιγμή που ο καθένας μας βρίσκεται στον Άρη, όταν δεν πετυχαίνεις τον στόχο ο κόσμος αντιδρά. Εμείς πρέπει να σιωπήσουμε, να σκύψουμε το κεφάλι και να κάνουμε το σωστό γι αυτή την ομάδα. Χαίρομαι που οι οπαδοί μας ήταν σωστοί και η φιλοξενία ήταν αυτή που άρμοζε σε μία ομάδα σαν τον Άρη. Μπορώ να χαιρετήσω έναν αντίπαλο πριν το ματς, αλλα θέλω να κερδίζω με 4 και 5 γκολ. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα όπλα μας. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και μέχρι την τελευταία μέρα θα κάνω το καλύτερο».

To Top