ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαλάτος: “Τι πρέπει να γίνει με το Διαιτητικό, τον Ηρακλή και την Σούπερ λίγκα”

O νομικός Ανδρέας Μαλάτος μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για την αρμοδιότητα του Διαιτητικού Δικαστηρίου να δικάσει την υπόθεση του Ηρακλή, την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που δεν πέρασε στον ΚΑΠ και την απόφαση που πήρε η Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για το θέμα του Ηρακλή και αν υπάρχει περίπτωση να δηλώσει αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ: «Είναι αρμόδιο το Διαιτητικό, το έχει κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις σε θέματα της Λίγκας όπως με τον Πουρτουλίδη. Ανεξάρτητα αν η απόφαση θα είναι υπέρ του Ηρακλή ή κατά, είναι αρμόδιο για να δικάσει και να πάρει απόφαση».

Για την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που δεν πέρασε στον ΚΑΠ: «Υπάρχει ένα κενό, ενώ και ο ΚΑΠ αναφέρεται σε περιπτώσεις υποβιβασμού λόγω μη αγωνιστικών-πειθαρχικών λόγων. Αν ο Ηρακλής δεν πάρει αδειοδότηση και δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ, τότε η επιλαχούσα ομάδα από τη δεύτερη εθνική κατηγορία θα πάρει τη θέση του. Και αν δεν μπορεί εκείνη τότε θα πάει η επόμενη, μέχρι την 6η θέση. Αν και η 6η δεν μπορεί και εκείνη τότε θα παραμείνει αυτή η ομάδα που θα έπεφτε κατηγορία.

Ο Ηρακλής μπορεί να πατήσει στο κενό αυτό του ΚΑΠ, αυτός ο υποβιβασμός δεν έχει έρεισμα σε κάποιο νομικό κείμενο του ποδοσφαίρου παρά μόνο σε απόφαση της Σούπερ Λιγκ. Εκεί θα φανεί από την ερμηνεία του Διαιτητικού που θα κληθεί να αποφασίσει αν η Σούπερ Λιγκ έχει το δικαίωμα να υποκαταστήσει τον ΚΑΠ».

Για το γεγονός ότι αποφασίζει η Σούπερ Λιγκ και όχι το Διαιτητικό: «Εχει το δικαίωμα αυτό σαν διοργανώτρια αρχή να εφαρμόζει το νόμο. Το ύποπτο είναι ότι αυτή η κατάσταση ισχύει για δύο χρόνια και δεν την ακούμπησε κανείς για να παραμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νεφελώδη κατάσταση».

To Top