ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουστακίδης: «Να είμαστε όλοι ενωμένοι για να έρθει η άνοδος!»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Μπάμπης Μουστακίδης, μίλησε για τον στόχο της ανόδου στη Super League, αλλά και τα προβλήματα που ταλάνισαν τους «κίτρινους» τα προηγούμενα χρόνια.

Τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ έφτασαν, οι ομάδες βρίσκονται ένα βήμα πριν από τους ομίλους της διοργάνωσης. Μπες τωρα στο foxbet.gr και δες τις πιο έγκυρες αναλύσεις, με τα πιο δυνατά προγνωστικά στο δρόμο προς το ταμείο.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο Αθλητικό Μετρόπολις:

Για το πώς βλέπει τα πράγματα στον Άρη: «Σίγουρα είναι αισιόδοξη η κατάσταση που δημιουργείται, σε σχέση με πέρυσι που όλα έγιναν γρήγορα. Τα διοικητικά τελειώσανε γρήγορα τα πράγματα και μεταγραφικά έχουν μείνει 1-2 κινήσεις ακόμα, οπότε είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα της Football League».

Για το αν υπάρχει σιγουριά για την άνοδο: «Σιγουριά δεν υπάρχει σε καμία ομάδα, όσο ισχυρή και να είναι. Αυτό που μου δίνει αισιοδοξία και προοπτική είναι ότι ο προπονητής γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα, ενώ είναι ο ίδιος που προετοίμασε πέρυσι την ομάδα, άρα γνωρίζει τις ανάγκες. Επιπλέον, παίζει ρόλο και η στήριξη του κόσμου, άρα πιστεύω ότι έστω και δύσκολα ο Άρης θα μπορέσει να κερδίσει το εισιτήριο ανόδου και να ξεφύγει από τη μιζέρια των τελευταίων χρόνων».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Άρης τα προηγούμενα χρόνια: «Θέλω να ελπίζω ότι -όλα όσα περάσαμε σαν ομάδα- θα βάλουν μυαλό σε πολλούς ανθρώπους. Ο Άρης μπαίνει δυνατά στο πρωτάθλημα και ό,τι χρειαστεί θα το κάνει τον Ιανουάριο, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η ομάδα. Έχουμε μάθει να μιλάμε και για εξωαγωνιστικά πράγματα στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κακοτοπιές. Όταν μια ομάδα είναι συγκροτημένη και οικονομικά, είναι ικανή να αντιμετωπίσει καταστάσεις και να ξεπεράσει τα προβλήματα. Πρέπει σε όλους τους τομείς να είναι προετοιμασμένος ο Άρης, για να αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του».

Για τις υπόλοιπες ομάδες της Football League: «Οι ομάδες παίζουν για το αποτέλεσμα, θα πρέπει τα φαβορί να υπερπηδήσουν τα εμπόδια. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες, εκτός του Άρη είναι και ο ΟΦΗ. Πιστεύω ότι καμία από τις ομάδες δεν θα ανέβει εύκολα, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι δύσκολη χρονιά, αλλά είναι σημαντικό να κερδίσουμε την άνοδο. Οι άλλες ομάδες θα θέλουν να κερδίσουν τον Άρη, οπότε κάθε Κυριακή πρέπει να προετοιμαστείς για το τι θα αντιμετωπίσεις. Πιστεύω ότι ο προπονητής ξέρει ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Σίγουρα θα συναντήσουμε εμπόδια και θα χαθούν ανέλπιστα βαθμοί, αλλά ελπίζουμε στο καλύτερο. Είναι πολλά τα χρόνια μακριά από τη Super League, έχω κουραστεί να μιλάω για πράγματα που δεν αξίζουν στην ομάδα».

Για το αν είναι σωστά προετοιμασμένη η ομάδα: «Η ομάδα είναι προετοιμασμένη για το τι θα αντιμετωπίσει και θέλω να πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα κάνει και ο κόσμος. Όλοι μαζί πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται υπομονή για να γυρίσουμε όλοι μαζί στη Super League».

Για τον ρόλο της διοίκησης: «Όταν έπαιζα μπάλα δεν ασχολούμουν με τα διοικητικά και προσπαθούσα να μην επηρεάζομαι, αλλά είναι δύσκολο. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι βάλανε μυαλό, από όσα έχουν γίνει. Η παρουσία της ομάδας ελπίζω να βοηθήσουν τη διοίκηση, ελπίζω να μην γίνουν λάθη που θα στοιχίσουν γιατί εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Ακόμα και στη Super League τα οικονομικά μεγέθη είναι μικρά. Έχουν όλοι γνώση για το τι έγινε, όλοι είναι ψαγμένοι. Πονηρές καταστάσεις πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι πόσο δυνατό θα είναι το σωματεία προκειμένου να ανταπεξέλθει. Πλέον όλοι ασχολούνται με όλα και αυτό σίγουρα επηρεάζει».

To Top