ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαρτσελόνα σε κρίση και νίκη 2-1 στο 89′ με πέναλτι (video)

Η Μπαρτσελόνα πιστοποίησε την αγωνιστική της κρίση, αφού χρειάστηκε ένα πέναλτι του Μέσι στο 89ο λεπτό για να λυγίσει την αντίσταση της Λεγανές με 2-1.

Δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά Μπαρτσελόνα που τελείωνε διαδικαστικά κάτι τέτοια παιχνίδια. Η τεσσάρα από την Παρί Σεν Ζερμέν άφησε πληγές στο κορμί των Καταλανών που παραλίγο να υποστούν ακόμα ένα ιστορικό κάζο. Η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα (αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση) κρατούσε σφιχτά το 1-1, όμως ένα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι λίγο πριν την εκπνοή λύτρωσε την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Κι όμως τα πάντα ξεκίνησαν με τον πιο ιδανικό τρόπο για τους Καταλανούς. Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Σιόβας έχασε το τεχνητό οφσάιντ και τον Λιονέλ Μέσι και ο Αργεντινός με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το ματς μύριζε συντριβή, όμως μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Λεγανές έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες σε ένα απίστευτο σκηνικό. Ο Τερ-Στένγκεν έσωσε δις κλασικές ευκαιρίες του Ελ-Ζαρ (17’), ενώ ο Γερμανός είπε και πάλι όχι στον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ με την εκπνοή του ημιχρόνου (42’).

Η ράθυμη Μπαρτσελόνα συνέχιζε να παίζει με την φωτιά κι ο Τερ-Στένγκεν έκανε ακόμα μία επέμβαση με τα πόδια σε σουτ του Γκερέρο (54’), με την Λεγανές να προειδοποιεί. Ο Ερερίν κράτησε τους Μαδριλένους στο παιχνίδι με δύο καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Νεϊμάρ (60’) και Ματιέ (68’) και λίγο αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία.

Το σουτ του Ουνάι Λόπεθ πέρασε κάτω από τα πόδια του Τερ-Στένγκεν (71’) και η Λεγανές ισοφάρισε κάτι που εδικαιούτο απόλυτα με βάση την εικόνα του ματς.

Ακόμα κι εκεί η Μπαρτσελόνα ήταν φάντασμα του εαυτού της και δεν θα κέρδιζε ποτέ αν ο Μαντοβάνι δεν έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Νεϊμάρ. Ο Μέσι ευστόχησε (89’, 2-1), αλλά ακόμα και τότε το καταλανικό μαρτύριο δεν είχε τελειώσει με τον Ελ-Ζαρ να έχει χρυσή ευκαιρία για το 2-2 με σουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που «ξύρισε» το δοκάρι.

7 από smoki-bobi

To Top