ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκη 1-0 για τον Αιγινιακό στο κύπελλο, αποστολή με 11 παίκτες η Βέροια

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Αιγινιακός, επικρατώντας 1-0 της Βέροιας –που ταξίδεψε χωρίς αναπληρωματικούς!- στο Αιγίνιο. 

Στο ματς που «άνοιξε» την αυλαία της διοργάνωσης -και μοναδικό που θα γίνει πριν τη φάση των ομίλων- οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και πήραν τη νίκη, παρότι και οι δύο ομάδες βρίσκονται στα μέσα της προετοιμασίας τους. Η Βέροια μάλιστα, ταξίδεψε με μόλις 11 παίκτες στην αποστολή της.

Η ομάδα του Κώστα Νικολαΐδη κυριάρχησε πλήρως το ματς, με τον Δωματά στο 29’ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με διπλή προσπάθεια και δύο λεπτά αργότερα ούτε ο Λιόλιος κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 41’, όταν η σέντρα του Λεφίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σοϊλεμέζογλου. Το γκολ που έδωσε το ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον Αιγινιακό πέτυχε ο Ζούρκος στο 58’, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Η Βέροια παραλίγο να «παγώσει» το Αιγίνιο, όταν ο Βανκεβάι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έπιασε ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, όμως ο Λιόλιος πρόλαβε να διώξει πάνω στη γραμμή.

Η ρεβάνς έχει οριστεί για τις 30/8 στη Βέροια, με την ομάδα που θα προκριθεί να μετέχει στο δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου με τους ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αγινιακός (Κ. Νικολαΐδης): Τόλιος, Λεφίδης (78’ Στόικος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πολύζος, Γκατσολάρι, Ζούρκος (83’ Ταουσιάνης), Παπαδόπουλος, Βλάχος, Στεργίου (63’ Μενικάλι), Δωματάς.
Βέροια (Απ. Χαραλαμπίδης): Σοϊλεμέζογλου, Δαμιανάκης, Σουλιώτης, Ράδης, Καψάλης, Δόρης, Λάσκαρης, Λίταινας, Μπαστιάνος, Βανκεβάι, Ζυγκερίδης

To Top