ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ντούνης: “Αυτοί με έπεισαν να έρθω στον Άρη – Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Καρυπίδη”

O δεύτερος σκόρερ του φετινού Άρη, Μάρκος Ντούνης, μίλησε σε αθηναϊκή ιστοσελίδα για τη φετινή σεζόν, αλλά και τους στόχους του με τα “κιτρινόμαυρα”. Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta:

Γιατί προτίμησες τον Άρη και όχι κάποια άλλη ομάδα που θα έπαιζες σ’ ένα πιο υψηλό πρωτάθλημα;

«Ο Άρης αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στην πιο χαμηλή κατηγορία και αυτό είναι ένα πλήγμα για το πρεστίζ του σωματείου. Για να πάρει κάποιος παίκτης την απόφαση να παίξει στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη θα πρέπει να έχει δει κάτι. Αυτό έκανα κι εγώ. Είδα, άκουσα και αποφάσισα πως πρέπει να αποδεχτώ την πρόταση συνεργασίας που μου έγινε. Αυτά που άκουσα από τον κ. Καρυπίδη και τον κ. Αναστόπουλο με έπεισαν ότι στον Άρη πάει να στηθεί κάτι πολύ καλό, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Είδα ποδοσφαιριστές από την Super League να έρχονται στο Βικελίδης για να παίξουν με τον Άρη. Όλα αυτά τα ζύγισα και πιστεύω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση».

Καταφέρατε πολύ γρήγορα να εξασφαλίσετε την άνοδό στην Β’ κατηγορία παρότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα τον Σεπτέμβριο και απέναντι σε ομάδες οι οποίες ήταν αρκετά σκληρές.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έκλεισε το ρόστερ, μαζευτήκαμε και αρχίσαμε να δίνουμε παιχνίδια ενώ κάναμε ταυτόχρονα και προετοιμασία. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με νίκες παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια είχαμε μια κοιλία στην απόδοσή μας η οποία δεν μας στέρησε τις νίκες. Είναι δύσκολο για ένα παίκτη που έχει συνηθίσει να παίζει σε μεγάλα γήπεδα απέναντι σε ποιοτικές ομάδες να βρίσκεται σε μια κατηγορία με τελείως διαφορετικές συνθήκες. Οι περισσότερες ομάδες όταν αντιμετώπιζαν τον Άρη, έβλεπαν το παιχνίδι κάτι σαν τελικό… Champions League».

Ο Άρης μπορεί να έχει εξασφαλίσει στον χορτάρι την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όμως φαίνεται πως υπάρχουν κάποιες δυσκολίες λόγο της εκκαθάρισης που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

«Ο κ. Καρυπίδης μας διαβεβαίωσε πως ο Άρης, την νέα χρονιά θα παίξει κανονικά στην Β’ κατηγορία και δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα πως όλα θα κυλίσουν ομαλά, όχι όμως κι από αυτούς που είναι εκτός Άρη, που θέλουν να περάσουν μια αβεβαιότητα. Ο κ. Καρυπίδης ήρθε στον Άρη γιατί θέλει να τον δει όπως ήταν πριν από 5χρόνια. Μια ομάδα δυνατή που θα αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης και κάθε Ατλέτικο και θα την αποκλείει από την επόμενη φάση του Europa League».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Ντούνη;

«Θέλω να παραμείνω στον Άρη και να βοηθήσω την ομάδα μου να ανέβει στην πιο ψηλή κατηγορία. Στόχος μου είναι η καθιέρωση και πολλά γκολ με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα».

Ξεκίνησες τα ποδοσφαιρικά σου βήματα από τον Πανιώνιο και σίγουρα θα έχει μείνει εντυπωσιασμένος από την φετινή πορεία της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

«Είναι πάρα πολύ ευχάριστο για μένα που η πρώην ομάδα μου είχε φέτος μια εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα που θα ζήλευαν αρκετές μεγάλες ομάδες. Στον Πανιώνιο υπάρχει κάτι μαγικό. Παίκτες από τις ακαδημίες βγαίνουν συνεχώς, παίκτες που έρχονται άγνωστοι, γίνονται γνωστοί από την πρώτη τους χρονιά στην ομάδα. Στον Πανιώνιο, ανέκαθεν γινόταν πολύ καλή δουλεία στα τμήματα υποδομής. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα, ενώ το κλίμα είναι οικογενειακό. Στην ομάδα δεν υπάρχει άγχος, παρότι όλοι μιλούσαν για σωτηρία ο Πανιώνιος όχι μόνο σώθηκε από τον πρώτο γύρο, αλλά κατάφερε να συμμετέχει στα play offs και να βγει στην Ευρώπη».

Ποιες είναι οι ευχές που θα ήθελε να κάνεις;

«Εύχομαι σε όλους υγεία σε όλους και εύχομαι από εδώ και στο εξής να μην υπάρχει βία. Είναι άσχημο να βλέπεις άδειες κερκίδες και παιχνίδια όπως αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να διεξάγονται χωρίς κόσμο».

 

To Top