ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινάει η δίκη του Μέσι στην Ισπανία

Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του, Χόρχε, ο οποίος διαχειρίζεται τα οικονομικά του ποδοσφαιριστή, κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των ετών 2007-2009.

Οι Αρχές ισχυρίζονται πως ο ποδοσφαιριστής και ο πατέρας του χρησιμοποιούσαν «φορολογικούς παραδείσους» όπως η Μπελίζ και η Ουρουγουάη, για να κρύψουν έσοδα από τα δικαιώματα εικόνας του παίκτη.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες, με τον Μέσι να εμφανίζεται στο δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη (2/6) προκειμένου να καταθέσει.

Ο Αργεντινός άσος, έχει υποστηρίξει πως δεν αφιερώνει χρόνο για να εξετάζει τα συμβόλαια, με τον νομικό του εκπρόσωπο να υπογραμμίζει πως «αν λέει κάτι, τότε είναι αλήθεια».

Το ανώτατο δικαστήριο της Βαρκελώνης αποφάσισε τον Ιούνιο του 2015 πως στον σταρ της Μπαρτσελόνα, δεν θα πρέπει να χορηγηθεί ασυλία επειδή δεν ήξερε τι συνέβαινε με τα οικονομικά του.

Ο Μέσι και ο πατέρας του έκαναν μια εθελοντική πληρωμή 5 εκατομμυρίων ευρώ ως «διορθωτική πληρωμή», ίση με τον μη καταβεβλημένο φόρο συν τους τόκους, τον Αύγουστο του 2013.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top