ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φιλική ήττα (1-2) για τον Άρη με σημάδια βελτίωσης, κρατάει τα συν του πρώτου ημιχρόνου

Ο Άρης γνώρισε την ήττα στο δεύτερο φιλικό της περιόδου με σκορ 2-1 από τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Βέροιας. Απέναντι σε μια ομάδα πολύ πιο έτοιμη ενόψει της έναρξης της Σούπερ λίγκας, οι  κιτρινόμαυροι έδειξαν πολλά θετικά στοιχεία, ειδικά στο πρώτο μέρος και φανερή βελτίωση σε όλες τις γραμμές, συνεχίζοντας την προσπάθεια τους  για να είναι έτοιμοι με το ξεκίνημα τους. Δυο ενδεκάδες έριξε στον αγώνα ο Σπανός.

Ο Δημήτρης Σπανός έριξε στο παιχνίδι την πρώτη ενδεκάδα με την εξής διάταξη 4-2-3-1: Αναγνωστόπουλος κάτω από τα δοκάρια, Τζανακάκης δεξιά, Τσουμάνης αριστερά, στο κέντρο της άμυνας οι Σόουζα, Δεληζήσης, στο κέντρο Νίκιτς, Παυλίδης με τον Στεφάνοβιτς μπροστά, Κάσσο και Πασσά στα άκρα και τον Διαμαντόπουλο κορυφή.

Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Στεφάνοβιτς να ανταποκρίνεται με επιτυχία στον ρόλο του οργανωτή σε αυτό το πρώτο 45λεπτο.  Παράλληλα, οι κιτρινόμαυροι είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά και έδειξαν να κάνουν πράξη όσα δούλεψαν στο κομμάτι της τακτικής στην προετοιμασία, χωρίς ιδιαίτερα λάθη.

Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο 20′ με κεφαλιά του Σόουζα μετά από κόρνερ του Στεφάνοβιτς, ενώ ισοφάρισε με αυστηρό πέναλτι ο Παναιτωλικός στο 39′ με τον Πάουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σπανός άλλαξε όλη την ενδεκάδα, πάντα με την διάταξη 4-2-3-1: Καντιμοίρης στα γκολπόστ, δεξιά ο Νέτο, αριστερά ο Βαλεριάνος. Μαραγκός, Κλιγγόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Μουμίν, Ιντζόγλου στο κέντρο με τον Λώττα οργανωτή και τους Μπαργκάν, Ντούνη στα άκρα και τον Καπνίδη φουνταριστό.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος, οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα, έκαναν αρκετά λάθη και έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα και στον χώρο του κέντρου με τον Καπνίδη, να αναγκάζεται να κάνει πολλά μέτρα πίσω για να πάρει την μπάλα.

Ο Παναιτωλικός, ο οποίος έδειξε πολύ πιο έτοιμος, έχοντας μπροστά του την συμμετοχή στην Σούπερ λίγκα που ξεκινάει σε μια βδομάδα κατάφερε να πιάσει την άμυνα του Άρη στον ύπνο και στο 87′ σκόραρε με τον Κλέσιο διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Κωμικοτραγική παρουσία του διαιτητή Μελιτζανίδη, ο οποίος έκανε πολλά λάθη σε ένα φιλικό (!) και κατάφερε να αποβάλλει παίκτη του Άρη (Λώττα) στις καθυστερήσεις χωρίς λόγο.

ΑΡΗΣ: (α’ μέρος): Αναγνωστόπουλος, Τσουμάνης, Σόουζα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Νίκιτς, Παυλίδης, Πασάς, Κάσσος, Στεφάνοβιτς, Διαμαντόπουλος.

(β’ μέρος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου (74′ Ντάγκρας), Μπαργκάν, Λώττας, Νέτο, Καπνίδης, Κλιγγόπουλος, Ντούνης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Χαντακιάς, Ροντρίγκες, Μίγας, Ρόχα, Μάρκος Πάουλο, Ντιέγκο Λόπεθ, Μάζουρετς, Κλέσιο Μπαουγκέ, Ντιάζ Τζορτζ, Μοράρ.

To Top