ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάουρο Πόι στο PRESSARIS: «Ο γιος μου είναι… Αρειανός!»

Περίπου πέντε μήνες μετά την αποχώρησή του από τον σύλλογο, ο Μάουρο Πόι εξομολογείται στο PRESSARIS πως ο Άρης «σημάδεψε» την καριέρα, αλλά και την ζωή του. Η προσφορά του εκτιμήθηκε -όσο λίγων- παρότι συνδύασε ποδοσφαιρικά την παρουσία του στους «κιτρινόμαυρους», με τα δύο πιο δύσκολα χρόνια της ιστορίας του συλλόγου:

«Πολλές όμορφες, αλλά και αρκετά δύσκολες στιγμές. Μακάρι να ήταν όλα αλλιώς και να ήταν άλλα τα δεδομένα. Παρ΄όλα αυτά είμαι ευγνώμων που υπήρξα μέλος αυτής της ομάδας. Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ έχω να πω για την τιμή που μου έγινε να φορέσω αυτή την ιστορική φανέλα». Πλέον, μπορεί τους τελευταίους μήνες να τον χωρίζουν από την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη αρκετές εκατοντάδες χιλιομέτρων, αλλά ο Αργεντινός διατηρεί ανεξίτηλη στην καρδιά του, την αγάπη του για τον Άρη. Και πώς να κάνει αλλιώς, όταν μεγάλο μερίδιο σε αυτό, έχει ο ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών, γιός του, Μπέντζαμιν!

«Είναι ερωτευμένος με τον Άρη! Βλέπει τα “κιτρινόμαυρα” του Εργοτέλη και συνεχώς τραγουδάει συνθήματα του Άρη. Αν και είναι ακόμα μικρός, όταν τον ρωτάς τι ομάδα είναι, αμέσως σου απαντάει Άρης. Το μυαλό του είναι ακόμα στη Θεσσαλονίκη. Οταν καθημερινά στο σπίτι σου συμβαίνει αυτό, δεν γίνεται να μην αναπολείς την ομάδα και την πόλη αυτή».

Έχεις κρατήσει επαφές με τους συμπαίκτες σου, από πέρσι, που ακόμα βρίσκονται στην ομάδα;

«Ναι, φυσικά. Μιλάω συχνά με αρκετά από τα παιδιά και μου μεταφέρουν το κλίμα που υπάρχει. Μου έχει λείψει και η ομάδα και η πόλη. Γνώριζα ότι την Κυριακή θα έπαιζαν εδώ και στο Ηράκλειο και περίμενα πως και πώς να τους δω από κοντά, να τους ευχηθώ τα καλύτερα για τη φετινή σεζόν».

«ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ»

Αν και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, παρακολουθεί συνεχώς την φετινή προσπάθεια του Άρη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από το γεγονός, πως οι «κιτρινόμαυροι» έφτιαξαν ένα ρόστερ, άκρως ποιοτικό:

«Η αλήθεια είναι πως οι κινήσεις που έγιναν με εντυπωσίασαν. Τόσο εμένα, όσο και όλη την Ελλάδα. Μόνο μία ομάδα σαν τον Άρη θα μπορούσε να φέρει αυτούς τους παίκτες στη δεύτερη κατηγορία. Το ζητούμενο, όμως, είναι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις».

Μπορεί να αλλάξει το κλίμα, μετά τα δύο πρώτα αρνητικά αποτελέσματα;

«Με μία νίκη, όλα θα διαφοροποιηθούν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για τον Άρη. Σε αυτό το σύλλογο, δεν χωρούν δικαιολογίες. Το έμαθα πολύ καλά στα δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα».

Ισχύει ότι η τρίμηνη προετοιμασία, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα;

«Μετά από τρεις μήνες προετοιμασία, ένας ποδοσφαιριστής θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό. Κατανοώ τις απαιτήσεις, αλλά ας κάνουν όλοι λίγο υπομονή. Πόσο μάλλον τώρα, που διακόπηκαν και πάλι τα πρωταθλήματα. Η ομάδα είναι αυτή που είναι. Τώρα δεν αλλάζουν τα πάντα. Απλά μέσα από τις προπονήσεις κάθε εβδομάδα, είμαι βέβαιος πως θα παρουσιάζεται μονίμως βελτιωμένη. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και μόνο, καθώς η βάση για την επιτυχία του στόχου υπάρχει»

Τέλος, φρόντισε να στείλει και το δικό του μήνυμα: «Ο κόσμος μου έδειξε την αγάπη του. Μακάρι να μπορούσα να πετύχω ακόμα περισσότερα, αλλά θέλω να ξέρουν, πως έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Ενιωθα τον πόνο τους και του εύχομαι σύντομα, όλα αυτά να αποτελέσουν μία κακή ανάμνηση»

 

 

To Top