ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκατιέ, ο Άρης και η αποχώρηση από την Γαλλία 15 χρόνια μετά!

Ίσως λίγοι τον θυμούνται από την παρουσία του στον Άρη. Ο Κριστόφ Γκατιέ, πέρασε από τους κίτρινους σε δύσκολες εποχές, την περίοδο 2001-02 (βλέπε Ζαχουδάνη) και μετά από πολλά χρόνια διαπρέπει στο γαλλικό πρωτάθλημα, ως προπονητής της Σεντ Ετιέν.

Θεωρούταν ως ποδοσφαιριστής… «πρύτανης» της άμυνας, θέλει να εφαρμόσει την φιλοσοφία του και ως προπονητής, απολαμβάνει ήδη της αποδοχής και αναγνώρισης στη Γαλλία.

Ο Γκατιέ είναι σήμερα 50 χρόνων και βρίσκεται στο τιμόνι της Σεντ Ετιέν από το 2009 με μεγάλη επιτυχία. Στους κίτρινους βρέθηκε ως δεύτερος προπονητής του Ρισάρντ Ταρντί την περίοδο 2001-02, όταν αποχώρησε από την πρώτη γραμμή ο Ανρί Μισέλ. Φτάνοντας τότε στο Χαριλάου κουβαλούσε τη φήμη και τις περγαμηνές ενός πολύ καλού πρώην αμυντικού με προϋπηρεσία σε Μαρσέιγ, Λιλ, Τουλούζ και άλλες γαλλικές ομάδες.

Στον Άρη… «μπουσούλησε» προπονητικά, δεν κάθισε πολύ είναι αλήθεια, μια και τότε το καράβι έμπαζε από παντού νερά. Έφυγε χωρίς να προλάβει να κάνει πολλά πράγματα, μαζί με τον Ταρντί.

Τώρα, τελειώνει ο κύκλος του στη Γαλλία και την Σεντ Ετιέν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του. “Είμαι έτοιμος για μια πρόκληση σε ένα σημαντικό πρωτάθλημα. Είμαι σχεδόν 50 χρόνων και νομίζω ότι πρέπει να επιλέξω νέες χώρες και νέες εμπειρίες” όπως δήλωσε ο ίδιος στη Gazzetta dello Sport .

Oι Γάλλοι γράφουν ότι το παιχνίδι με την Λιλ μπορεί να είναι το τελευταίο στον πάγκο των “πράσινων”, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για να μετακομίσει στην ιταλική Serie A. “Η προτίμησή του είναι σαφώς σε ένα ξένο πρωτάθλημα, 15 χρόνια μετά την εμπειρία των έξι μηνών στον Άρη Θεσσαλονίκης (Ελλάδα)” όπως αναφέρει το 20minutes.fr υπογραμμίζοντας ότι: “Αν και μίλησε σε ιταλική εφημερίδα, δεν είναι σίγουρο κάτι για Serie A. ‘Είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά θα αξιολογήσω προσεκτικά τις προσφορές από την Ισπανία, τη Γερμανία ή την Αγγλία’ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γκατιέ”.

 

To Top