ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Χοσέ Μαρία Κάσες, ο Άρης και η… Εθνική Κατάρ!

Είναι γνωστό ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Χοσέ Μαρία Κάσες, τον 30χρονο Ισπανό επιθετικό, τον οποίο είχαμε μάθει από την θητεία του στον Πανθρακικό.

Ο Κάσες έπαιξε πέρσι στην βελγική Έουπεν, μία… παράξενη ομάδα, που λειτουργεί ως προθάλαμος για την Εθνική Κατάρ!

Το Κατάρ θα διοργανώσει το 2022 το Μουντιάλ, θέλει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, οι εγχώριοι παίκτες δεν είναι ιδιαίτερης ποιότητας, στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει αυτό που έγινε με το Χάντμπολ στο Κατάρ (έκαναν Εθνική για το Παγκόσμιο με πρώην Γιουγκοσλάβους και έφτασαν στον τελικό) και πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησαν μια προσπάθεια να δημιουργήσουν παίκτες για την Εθνική τους.

Έκλεισαν μια συνεργασία με την Έουπεν, στην οποία πηγαινουν δανεικοί νεαροί παίκτες από ομάδες του Κατάρ για να εκπαιδευτούν, καθώς και νεαροί Αφρικάνοι, που επιλέγονται από προπονητικά καμπ, που έχουν δημιουργήσει το Κατάρ σε χώρες της Αφρικής. Οι νεαροί Αφρικάνοι δεν έχουν παίξει σε άλλη Εθνική και είναι σε ηλικία, που εφόσον κριθεί ότι είναι κατάλληλοι, μπορούν να επιλέξουν εύκολα την ποδοσφαιρική υπηκοότητα του Κατάρ και να παίξουν στην Εθνική.

Ο προπονητής της Έουπεν είναι Ισπανός, και για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα, στο ρόστερ υπάρχουν κάποιοι έμπειροι 30άρηδες Ισπανοί, όπως πέρσι ο Κάσες.

 

To Top