Πάμε για Σούπερ λίγκα με… 14 ομάδες!

 

Το ενδεχόμενο να γίνει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με 14 ομάδες, συζήτησαν στη συνάντηση οι φορείς του ποδοσφαίρου με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή!
 Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το On sports:
 «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Απόστολος Παπουτσάκης, ο γενικός διευθυντής Πατρίκ Κομνηνός βρέθηκαν χθες (14/9) στο κτίριο της ΓΓΑ και μπροστά στο… αδιέξοδο που έχουν φέρει το ποδόσφαιρο οι πολλές εκκρεμοδικίες, πρότειναν ακόμα και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τη μορφή που είναι τώρα, δηλαδή με 14 ομάδες (τότε θα υποβιβαστεί μία ομάδα).

Μία πρόταση που θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ της διοργανώτριας Αρχής, αλλά τελική απόφαση θα ληφθεί, πιθανότατα, στη νέα διακοπή του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου, όταν και η Εθνική ομάδα θα έχει να δώσει τα δύο τελευταία της παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2012 (7/10).
Η πλευρά του συντεταγμένου ποδοσφαίρου και η Πολιτεία οδηγήθηκαν σε αυτό το ενδεχόμενο, που τις επόμενες ημέρες θα μετατραπεί σε πρόταση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τα μηνύματα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι… αρνητικά για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Η εξέλιξη αυτή συζητήθηκε χθες στην συνάντηση που είχε ο ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξής με τους Πιλάβιο, Παπουτσάκη και Κομνηνό.

Στην συνέχεια, εξέτασαν το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχουν προσφυγές στα δικαστήρια που θα έθεταν σε αμφιβολία το κύρος του και εκεί υπήρξε η πρόταση, ο Ολυμπιακός Β. και η Καβάλα να μην αντικατασταθούν από καμία ομάδα και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα να συνεχιστεί και να τελειώσει με 14 ομάδες!
Ενας επιπλέον λόγος είναι επειδή ο Λεβαδειακός, που μαζί με την Δόξα Δράμας είναι οι δύο ομάδες που θα έπαιρναν την θέση Βόλου και Καβάλας, φέρεται να είναι μπλεγμένος στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων και θα αντιμετωπίσει, αργότερα, την απειλή του υποβιβασμού.

Παράλληλα, Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν δικαιούνται να πάρουν τις δυο θέσεις (σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΑ) και έτσι οι τρεις πλευρές οδηγούνται στην απόφαση για πρωτάθλημα με 14 ομάδες ώστε να πάψουν οι προσφυγές στα δικαστήρια».
 

To Top