ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ποια είναι τα τέσσερα ισχυρά “χαρτιά” του Άρη στο… τραπέζι της ΕΕΑ

Ο Άρης… μετακομίζει στην Αθήνα σήμερα. Υπό εκκαθάριση Π.Α.Ε. Άρης και Ερασιτέχνης θα παρουσιαστούν ενώπιον της Ε.Ε.Α. σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητήσουν για πρώτη φορά επίσημα το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Στο… τραπέζι της Επιτροπής θα πέσουν αρκετά στοιχεία. Τέσσερα είναι τα πιο ισχυρά “χαρτιά” του Άρη:

1. Η λύση της πτωχευμένης εταιρίας και ο διορισμός εκκαθαριστών αποφασίστηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2015 και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γ.Ε.ΜΗ. στις 8 Μαΐου του ίδιου χρόνου, δείγμα ότι οι προθέσεις για τη δημιουργία νέας και «καθαρής» ΠΑΕ ξεκίνησαν πριν από 15 μήνες. Όχι τώρα…

2. Ο Άρης είναι ίσως η μόνη ΠΑΕ που έχει περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή της (αθλητικό κέντρο Νέου Ρυσίου) γεγονός που εκ των πραγμάτων καθυστερεί τη διαδικασία, πέρα από τα “θέλω” του συλλόγου.

3. Μεγάλη καθυστέρηση, όπως αναμένεται να υποστηρίξουν οι κιτρινόμαυροι, προκλήθηκε από “ανωτέρα βία”, όπως είναι η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων. Την ίδια ώρα μάλιστα που ο Άρης κίνησε τις διαδικασίες για να δοθεί άδεια, ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση του Νέου Ρυσίου.

4. Δεν μπορεί να ισχύσουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ο Άρης αναμένεται να  ζητήσει ώστε να μην ισχύσει η νέα νομολογία της Επιτροπής και η ΠΑΕ  να κριθεί με το «παλαιό» καθεστώς, όπως συνέβη για παράδειγμα με την ΑΕΚ, τη Λάρισα, τον Πανσερραϊκό κ.λ.π. παρά τις όποιες διαφορές υπάρχουν.

To Top