ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προς πλειστηριασμό το AEL F.C. ARENA για οφειλές 53 εκατ. ευρώ!

Την άμεση εκποίηση του ΑEL F.C. ARENA, βασικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας «Γήπεδο Α.Ε.» που ανήκει στον πρώην ιδιοκτήτη της Λάρισας, Κώστα Πηλαδάκη, αποφάσισε η τράπεζα Πειραιώς, εξαιτίας της μη επαρκούς εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων της «Γήπεδο Α.Ε.» που ανέρχονται σε περίπου 53 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το thessalieconomy.gr, πρόκειται για δάνειο το οποίο δόθηκε το 2009 από την Μarfin Bank για την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της Πειραιώς λόγω εξαγοράς της τράπεζας που είχε ιδρύσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η απόφαση για τον πλειστηριασμό του AEL F.C ARENA κρίθηκε  από την τράπεζα Πειραιώς ως επιβεβλημένη και οι σχετικές διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, καθώς δεν προχώρησαν οι συζητήσεις με όσους κατά καιρούς έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για να αγοράσουν το γήπεδο αναλαμβάνοντας μέρος των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Επιπλέον η τράπεζα επείγεται να απαλλαγεί από ένα «κόκκινο» δάνειο, ιδιαίτερα επαχθές για το χαρτοφυλάκιό της, αφού το μοναδικό  περιουσιακό στοιχείο που το συνοδεύει είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο- ελάχιστα ελκυστικό επενδυτικά καθώς η χρήση του είναι συνυφασμένη σχεδόν αποκλειστικά με τις ανάγκες της ΑΕΛ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ARENA θα βγει στο “σφυρί” με τιμή πρώτης προσφοράς κοντά στα 19 εκ. ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα εκτιμάται η σημερινή εμπορική του αξία – άσχετα βέβαια από το γεγονός ότι για την κατασκευή του εκταμιεύτηκαν πολύ μεγαλύτερα τραπεζικά κεφάλαια ενώ επισήμως ειπώθηκε ότι το τελικό κόστος ανήλθε στα 42 εκ. ευρώ.

To Top