ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΣΑΠ για Football League: “Το 85% των παικτών είναι Έλληνες”

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League ο ΠΣΑΠ αναφέρθηκε στο αυξημένο ποσοστό χρησιμοποίησης Ελλήνων (85,3%). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επ’ ευκαιρία της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων στη Football League, o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών θέλει να ευχηθεί πρωτίστως υγεία σε όλα τα μέλη του και ύστερα, κάθε προσωπική και ομαδική επιτυχία. Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Π. θα σταθεί, όπως και πράττει άλλωστε, στο πλευρό όλων των ποδοσφαιριστών και με όσα μέσα διαθέτει, θα προσπαθεί να επιλύει τα όποια προβλήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα οποία από βάθη καρδιάς, μακάρι να μετριαστούν στο ελάχιστο.

Σε μία κατηγορία που αποτελεί τον προθάλαμο για τα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη τη τάξη λίγκα της πατρίδας μας αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι πριν την Super League και η όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή της, είναι προς όφελος όλων. Δεν ζητάμε να υπάρξει η οποιαδήποτε χαριστική συμπεριφορά προς αυτή, αλλά να της αποδοθούν τα όσα της αναλογούν.

Είναι χαρακτηριστικό το εξής. Συνολικά 159 ποδοσφαιριστές που την τρέχουσα σεζόν αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία, έχουν περάσει από την Football League. Από αυτούς, οι 131 είναι Ελληνες και οι 28 αλλοδαποί, που έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στην χώρα μας.

Την 1η αγωνιστική είδαμε όλοι τον αριθμό συμμετοχής Ελληνων ποδοσφαιριστών να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στην πρεμιέρα, από το σύνολο 252 συμμετεχόντων οι 215 ήταν Ελληνες, ποσοστό 85,3%. Δείγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει στο εγχώριο στοιχείο και ότι η κατηγορία παραμένει ο «αιμοδότης» του ποδοσφαίρου μας.

Μάλιστα στις αναμετρήσεις του τριημέρου αγωνίστηκαν αθροιστικά 11 ελληνόπουλα κάτω των 20 ετών. Οι παραπάνω αριθμοί αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της «προσφοράς» της Football League, την οποία καλούμαστε να συντηρήσουμε.

Σε περίπτωση που βελτιωθούν οι συνθήκες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μεγιστοποιηθεί η «μετάγγιση» ποδοσφαιριστών προς την Σούπερ Λιγκ. Αλλωστε και η Εθνικής μας ομάδα, που σε μερικές ημέρες θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, διαθέτει παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην FootbalI League».

To Top