ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ράγισαν και οι πέτρες στο στερνό αντίο στον Λουκανίδη

Ράγισαν και οι πέτρες στο στερνό αντίο στον Τάκη Λουκανίδη! Τελέσθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η κηδεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάκη Λουκανίδη στο νεκροταφείο Κηφισιάς. 

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο συνόδευσαν τον αγαπητό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που έκλεισε την καριέρα του στον Άρη στην τελευταία του κατοικία.

Ο Λουκανίδης ήταν ίσως ο πιο ολοκληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής, καθώς στην καριέρα του είχε αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πλην του τερματοφύλακα, υπέστη έμφραγμα και άφησε την τελευταία πνοή του την Πέμπτη.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη συνέχεια πήγε στη Δόξα Δράμας. Το 1962 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε για 7 χρόνια.

Είχε 50 συμμετοχές (13 γκολ) με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας 3 γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 3 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα κύπελλο (1967).

Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (8 γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970 (αν και ήταν σκανδαλωδώς τιμωρημένος), στον τελικό του Καυτανζογλείου με τον ΠΑΟΚ.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του δεν ξέχασε με δάκρυα στα μάτια να ευχαριστήσει τον Άρη, αλλά και τον Νίκο Καμπάνη, που τον έφερε στην ομάδα. Ο Άρης, μάλιστα, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποφάσισαν να πληρώσουν τα έξοδα ώστε ο Τάκης Λουκανίδης να σπουδάσει την προπονητική στην Αγγλία, ώστε να μην απομακρυνθεί από τα γήπεδα.

Συμμετείχε σε 23 αγώνες της Εθνικής Ελλάδας και σκόραρε 3 φορές.

To Top