Ρυθμιστής το άρθρο 99 για το «αύριο» του Άρη – Πέρα από τις… προθέσεις ζητούνται σχέδιο και χρήμα!

Ο Άρης έχει υποβιβαστεί. Μπορεί να ειπώθηκε πριν μερικές μέρες κατά κόρον ότι “εάν δεν κερδίσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν θα έχει αύριο”, αλλά πέρα από τις όποιες εντυπώσεις και τα πυροτεχνήματα, όλη η οικογένεια του Άρη πρέπει να δει τη σκληρή πραγματικότητα.

Και αυτή έχει να κάνει με το «αύριο» του συλλόγου και το πώς θα επιβιώσει μετά τον τρίτο υποβιβασμό και τα συσσωρευμένα χρέη που δημιουργήθηκαν από την κακοδιαχείριση των τελευταίων δέκα χρόνων.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι σε αυτές τις τραγικές στιγμές ο Άρης χρειάζεται ανθρώπους που:

1. να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης

2. να μπορούν να εμπνεύσουν τον προδομένο πολλές φορές κόσμο της ομάδας, να τον συσπειρώσουν και να τον πείσουν ότι αξίζει να σταθεί για μια ακόμη φορά στην ομάδα και

3. κυρίως να μπορούν να εξασφαλίσουν την οικονομική βιωσιμότητά της ΠΑΕ με την άμεση εισροή χρημάτων. Όχι με “χορηγίες” που αναμένονται ή “θα”, αλλά με “ζεστό χρήμα” και σωστή διαχείριση των παλαιότερων χρεών.

Ήδη έχουμε επισημάνει (και το επαναλαμβάνουμε) σε ότι αφορά τον “χάρτη” των αναμενόμενων εξελίξεων ότι: υπάρχει μια κινητικότητα ανθρώπων του Άρη για να παρουσιαστεί μια αξιόπιστη λύση. Έχει γίνει επί της ουσίας μια συνάντηση. Δασυγένης, Γράντας, Παπαϊωάννου, Μπακούρας φώναξαν παρών. Κοντά τους δήλωσαν οι βετεράνοι, όπως οι Κούης και Βένος.

Κανείς από μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος του «αύριο». Υπάρχουν προθέσεις για να συμβάλλουν με τα «πορτοφόλια» τους σε ένα κοινό ταμείο. Και πάλι τα χρήματα δεν φτάνουν εάν δεν ανοίξει η «ομάδα». 

Αυτή τη στιγμή και ενώ εκκρεμούν τόσο οι υποθέσεις του άρθρου 99, της αίτησης αντικατάστασης της διοίκησης της ΠΑΕ, αλλά και το σε ποια οικονομική βάση θα γίνει η συζήτηση για το «αύριο» και ποιοι θα είναι οι συνομιλητές, οι εξελίξεις δεν μπορεί να είναι ραγδαίες. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου θα υπάρχουν πιο ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις από όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά πια στην «επόμενη μέρα», εκεί όπου οι προθέσεις και οι επιθυμίες θα κληθούν να γίνουν πράξεις, με σημείο κλειδί την υπαγωγή στο άρθρο 99. Κι αυτό γιατί αλλα θα είναι τα χρέη σε μια ενδεχόμενη υπαγωγή στο άρθρο του Πτωχευτικού κώδικα και άλλα σε αντίθετη περίπτωση.

Ο Άρης θα γνωρίζει ποιο θα είναι το ακριβές βάρος που θα κληθεί να σηκώσει, οπότε θα χρειαστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης. Χωρίς συναισθηματισμούς, εγωισμούς ή μικρότητες.

Εκεί όπου θα μιλούν οι πράξεις και τα χρήματα.

To Top