ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σκληρή κριτική από Μουστακίδη: “Άνευρος ο Άρης, χωρίς δίψα και πάθος”

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και σχολίασε την κακή αγωνιστική εικόνα του Άρη στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Metropolis”:

Για την απόδοση του Ταυλαρίδη: «Δεν δικαιολογούνται τέτοιες αντιδράσεις και ειδικά στο χρονικό σημείο που έγινε από έναν παίκτη που έφαγε τα γήπεδα με το κουτάλι. Όταν έχεις ήδη κίτρινη κάρτα και το παιχνίδι καίει, δεν προκαλείς. Ήταν μια ενέργεια που στοίχισε και στον ίδιο και στην ομάδα. Και όταν αυτό γίνεται από έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή προβληματίζει. Δεν στοχοποιούμε τον Ταυλαρίδη, μας πειράζει που αυτή η στιγμή στοίχισε στην ομάδα».

Για την γενικότερη απόδοση του Άρη στα Τρίκαλα: «Αυτό που δεν μου άρεσε περισσότερο είναι πως ένα μήνα μετά την αποχώρηση Αναστόπουλου και την έλευση Κωστένογλου, βλέπουμε μια ομάδα άνευρη, υποτονική, χωρίς δίψα και πάθος. Αυτό είναι που προβληματίζει. Ακόμη και το πάθος που βλέπουμε από ορισμένους παίκτες βγαίνει ανόητα και στοιχίζει στην ομάδα. Τα φαινόμενα αυτά που επαναλαμβάνονται από παίκτες πολύπειρους δείχνουν απειθαρχία. Είναι θέμα προπονητή και διοίκησης να τα σταματήσει. Αν δεν το σταματήσει ο παίκτης, δεν τον χρησιμοποιείς. Τρόποι υπάρχουν, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται ή το κόβεις ή το ζεις και αναλαμβάνεις ευθύνες και επιλογές».

Για τη χρησιμοποίηση του Ραούλ Μπράβο στα χαφ: «Όταν πηγαίνεις να παίξεις ένα κρίσιμο παιχνίδι πρέπει να ξέρεις τι μπορείς να πάρεις από τον κάθε παίκτη. Ο Ραούλ Μπράβο προερχόταν από μακρά απουσία, ενώ διαβάζαμε ότι μπορεί και να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά τον είδαμε να παίζει σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Είναι σημαντική η ανάληψη ευθύνης, όμως, αυτό δεν λέει πολλά στον κόσμο. Μόνο το αποτέλεσμα μετράει. Δεν πήραμε τίποτα ούτε από αυτόν τον ποδοσφαιριστή, ούτε και από άλλους παίκτες, για τους οποίους παρατηρούμε εμμονές και στοιχίζουν στην ομάδα».

Για τις επιλογές του Κωστένογλου: «Σε συγκεκριμένες γραμμές και κοντινά ο ένας στον άλλο βλέπουμε παίκτες μεγάλης ηλικίας και αργοί στο παιχνίδι τους. Με προβληματίζει η αγωνιστική παρουσία του Καράμπελα. Πέραν της εμπειρίας, αγωνιστικά προβληματίζει. Μέσα από το υλικό του, ο προπονητής πρέπει να παρατηρεί και άλλα πράγματα. Αν δεν δοκιμάζει όλους τους παίκτες και έχει εμμονή σε ένα σχήμα, αυτό το πληρώνει η ομάδα. Πώς μιλάμε για πλούσιο ρόστερ και πολλές επιλογές όταν βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια σε κάθε αγώνα; Άρα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ».

To Top