ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο ΙΚΑ οι ποδοσφαιριστές της Footaball League, φιλικό για τους πλημμυροπαθείς

Ελλείψει εσόδων οι ομάδες της Football League βρίσκουν τρόπους για να μειωθούν τα έξοδα των ΠΑΕ. Η διοργανώτρια έχει φροντίσει να πληρώνει η ίδια τους διαιτητές και υπολογίζεται ότι από την πρωτοβουλία της αυτή οι ομάδες της κατηγορίας γλιτώνουν συνολικά για όλη τη σεζόν ένα ποσό της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ.

Στο ΔΣ της Πέμπτης (23/11), λοιπόν, προέκυψε διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά και στην ασφάλιση, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση. Και αυτή έχει να κάνει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ποδοσφαιριστών στο ΙΚΑ. Το FL News έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Στο συμβούλιο εκπροσωπήθηκαν οι ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας (Μπούρμπος, Μπλέτσας), Παναιγιάλειος (Ρέλλας, Μπαλαφούτης), Άρης (Ορφανίδης), ΟΦΗ (Τσάλος), ΑΟΧ Κισσαμικός (Λυχναράς), Σπάρτη (Νικόλαρος), Αιγινιακός (Σβαρνόπουλος), Πανσερραϊκός (Γιαννόπουλος), Καλλιθέα (Αβραντίνης, Καρακασίδης), Απόλλων Πόντου (Γιακουμίδης), Παναχαϊκή (Μπακαλάρος), Δόξα Δράμας (Μπύρος).

Αντίθετα, δεν εκπροσωπήθηκαν στο συμβούλιο οι ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα, Εργοτέλης, Βέροια, Απόλλων Λάρισας, Καραϊσκάκης και, φυσικά, ο Αχαρναϊκός που αποβλήθηκε.

Εκτός από την εκλογή β’ αντιπροέδρου και το πρωτάθλημα Νέων στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν και το ζήτημα της ασφάλισης. Έπειτα, λοιπόν, από πρόταση του προέδρου του Απόλλωνα Πόντου, Γιώργου Γιακουμίδη, που έγινε αποδεκτή, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα όπως ασφαλιστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές στο ΙΚΑ με παράλληλη ασφάλιση σε ιδιωτική εταιρεία για παροχές που δεν καλύπτει το πρώτο.

Συγκεκριμένα, στην Ένωση κατέληξαν ότι συμφέρει οικονομικά να μην ανανεώσουν την τρίμηνη σύμβαση που «τρέχει» με την «Ευρωπαϊκή Πιστη» μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2017. Έτσι, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα καλύπτει το ΙΚΑ και ό,τι παροχές δεν καλύπτονται από αυτό (χειρουργεία, φυσικοθεραπείες, νοσήλια προστατευόμενων μελών) θα καλύπτονται από ιδιωτική εταιρεία. Κάθε ΠΑΕ μπορεί να επιλέξει ελεύθερα με ποια εταιρεία θα συμφωνήσει για τις έξτρα καλύψεις, αφού πλέον η βασική ασφάλεια που πρέπει να υπάρχει όπως ορίζει ο ΚΑΠ είναι το ΙΚΑ. Από την διοργανώτρια άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κεντρική συμφωνία τώρα που το κόστος που θα αναλογεί σε κάθε ΠΑΕ θα πέσει κατακόρυφα.

Το ζήτημα θα «τρέξει» τετραμελής επιτροπή την οποία αποτελούν οι Σβαρνόπουλος, Μπλέτσας, Γιακουμίδης, Μπακαλάρος. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι με την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΙΚΑ οι ΠΑΕ θα γλιτώσουν τα μισόν σχεδόν χρήματα (65 ευρώ ανά ποδοσφαιριστή έναντι 130).

Παράλληλα ανακοινώθηκε στο συμβούλιο πως η διοίκηση της Super League αποφάσισε στη συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου να εκταμιεύσει την δόση των 120.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί από το καλοκαίρι και αφορούσε το χρέος που είχε προκύψει από τις υποχρεώσεις της ίδιας προς την εφορία όταν όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ήταν κάτω από την ίδια στέγη.

Φιλικό για τους πλημμυροπαθείς

Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο πρόσωπο της Football League, το ΔΣ αποφάσισε να γίνει άμεσα επαφή (τη Δευτέρα) με τον ΠΣΑΠ και να κλειστεί φιλικό παιχνίδι μικτής ομάδας της κατηγορίας, ώστε τα έσοδα να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας. Ο αγώνας αυτός αναμένεται να διεξαχθεί στη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

To Top