ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Συνέντευξη-μήνυμα του Κυζερίδη σε παίκτες και κόσμο: «Τίποτα δεν χάθηκε…»

Ο αγαπημένος όλων των Αρειανών, Νίκος Κυζερίδης, μίλησε στην «Arena Press» αναφορικά με την τωρινή κατάσταση των «κιτρινόμαυρων», προτρέποντας παίκτες και κόσμο να ενωθούν σαν μια «γροθιά», προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο της ανόδου.

Αν και από την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και τον Άρη, τον χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον αγαπημένο του σύλλογο. Αρχικά, σχολίασε την αλλαγή προπονητή στους «κιτρινόμαυρους»:

«Είναι λογικό όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα να υπάρχουν αλλαγές. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, πάντα την πληρώνουν οι προπονητές. Είναι η εύκολη λύση. Αυτό θέλω να αλλάξει κάποια στιγμή. Δεν λέω ότι δεν έχει μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν είναι ο μόνος που φταίει. Το δικό τους μερίδιο έχουν τόσο οι παίκτες, όσο και η διοίκηση. Κάποια στιγμή πρέπει να τους στηρίζουμε περισσότερο. Σίγουρα είναι τα “αφεντικά” εντός των ομάδων, απλά πρέπει να αλλάξουμε κάποια στιγμή νοοτροπία. Ο κ. Αναστόπουλος είναι ένας έμπειρος προπονητής με καλά στοιχεία».

“Η έλευση του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας, σε ικανοποιεί ως επιλογή;

Έχουμε παίξει αντίπαλοι ως ποδοσφαιριστές πολλές φορές. Ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα, με έναν φανταστικό κόσμο. Όσο πιο νωρίς μπει στο κλίμα, στην νοοτροπία του συλλόγου, τόσο καλό θα του κάνει. Ξέρω ότι είναι ένας ήρεμος προπονητής κι ότι δουλεύει σωστά. Βέβαια κι αυτόν θα τον κρίνουν τα αποτελέσματα».

Πιστεύεις ότι ο Άρης μπορεί να ανατρέψει το μείον οκτώ, που τον χωρίζει από τις θέσεις ανόδου;

«Εννοείται! Τίποτα δεν χάθηκε. Πρέπει να το πιστέψουν όλοι στην ομάδα. Σίγουρα θα χάσουν βαθμούς, Απόλλων και Λαμία. Θα παίξουν με ομάδες που θα “καίγονται” . Θα κάνουν “γκέλες”, όμως ο Άρης δεν έχει άλλα περιθώρια. Οφείλει να κερδίσει όλους τους εναπομείναντες αγώνες».

«ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ»

Με χαμόγελο, πίστη και αισιοδοξία αντλεί την εσωτερική δύναμη που απαιτείται, προκειμένου να αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας του. Ο Νίκος Κυζερίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση, τόσο για τη φιλοσοφία ζωής που τον διακατέχει, όσο και για την ενασχόλησή του με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος», δήλωσε στην «Α» και συνέχισε: «Έκανα τον στόχο μου πραγματικότητα. Είμαι όλη την μέρα στο γήπεδο και προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου στα μικρά παιδιά. Αγχώνομαι βέβαια γιατί έχω κάποιες εξετάσεις σύντομα, αλλά νιώθω και είμαι πολύ δυνατός και αισιόδοξος».

Πότε να σε περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη;

«Με το καλό το καλοκαίρι. Ελπίζω όταν έρθω όλα να έχουν πάει πολύ καλά για τον Άρη και να είναι στην πρώτη κατηγορία. Είναι κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να λείπει αυτός ο σύλλογος».

  • «Κάθε μέρα που φεύγει, δεν ξαναγυρίζει! Ο κόσμος του Άρη έχει εξαντληθεί, το γνωρίζουμε και το νιώθουμε όλοι, αλλά μόνο αν είναι στο πλευρό της ομάδας, όλοι σαν μια γροθιά θα επιτευχθούν οι στόχοι».
  • «Μου λείπει η πόλη, ο Άρης, όλοι οι άνθρωποι που με στήριξαν. Κάθε μέρα ευγνωμονώ τον Θεό που ένιωσα αυτή την αγάπη. Θέλω τον Άρη εκεί που του ανήκει, δεν διανοούμαι τίποτα διαφορετικό».
  • «Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να μην λειτουργεί με το άγχος της απόλυσης. Αυτό εύχομαι και στον Νίκο Κωστένογλου. Να έχει την στήριξη που αρμόζει στον θεσμό του προπονητή στον Άρη».
  • «Την επιτυχία, όπως και την αποτυχία των χρεώνονται όλοι. Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες του Άρη, ότι η άνοδος δεν θα είναι ευεργετική μόνο για τον σύλλογο, αλλά και τους για τους ίδιους”.
To Top