Τι άλλαξε, τι ζητάει και πρέπει να αλλάξει για να… ξεκολλήσει ο Άρης!

 Ήταν η πρώτη παρουσία του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στον πάγκο του Άρη. Οι κίτρινοι πήραν τον πρώτο τους βαθμό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα, όπως ο Λεβαδειακός.

Ο Σέρβος τεχνικός έκανε κάποιες αλλαγές, ο Άρης έδειξε κάποια στοιχεία. Όπως:

1. Από το 4-2-3-1 του Χατζηνικολάου, ξεκίνησε με το 4-3-3. Το σχήμα με τον ένα αμυντικό μέσο μπροστά από τα στόπερ, δηλαδή τον Έλσνερ και τους δυο χαφ, δηλαδή τους Παπαδόπουλο και Τριανταφυλλάκο έδωσε περισσότερη ουσία ανασταλτικά στο κέντρο.

2. Έβαλε τον Ουντότζι φουνταριστό επιθετικό και τους Τάτο και Σταυρόπουλο στα άκρα, θέλοντας να συνδυάσει ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Το γκολ του Άρη, οι χαμένες ευκαιρίες των Ουντότζι και Σταυρόπουλου έδειξαν ότι υπήρχε βελτίωση, αλλά δεν συνδυάστηκε με την αποτελεσματικότητα.

3. Έριξε στο παιχνίδι τον Ψυχογιό, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει αρκετά καλά τη δεξιά πλευρά της άμυνας και να βοηθήσει στην προώθηση του παιχνιδιού.

4. Ο Έλσνερ έκανε αναλογικά το καλύτερο παιχνίδι του, έχει δρόμο ακόμη, όμως, για να πείσει ότι είναι ο αμυντικός χαφ που θα αποτελεί εγγύηση.

5. Οι παίκτες του Άρη έδειξαν πάθος και δύναμη σε βαθμό τέτοιο που δεν είδαμε σε άλλα παιχνίδια.

Αυτά ήταν μερικά από αυτά που φάνηκαν κόντρα στον Λεβαδειακό, όμως δεν αρκούν. Ο Μιλίνκοβιτς ζητάει και θα ζητήσει κι άλλα πράγματα για να ξεκολλήσει ο Άρης από τον πάτο της βαθμολογίας. Όπως:

1. Δουλειά στις στημένες φάσεις. Ο Άρης δέχθηκε ένα «αστείο» γκολ και πάλι από στημένη φάση κι ενώ προηγήθηκε το λάθος του Διούδη στο κόρνερ που παραχώρησε. «Είχαμε δυο άσχημες στιγμές σε στημένες φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο σε μια κεφαλιά του Μάντζιου και στο δεύτερο στη φάση του γκολ. Οι παίκτες δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το λύσουμε ίσως με την καλύτερη τοποθέτηση των παικτών», όπως είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

2. Αλληλοκάλυψη στην άμυνα και μεγαλύτερη ταχύτητα στις αντιδράσεις των αμυντικών. Αυτό φυσικά ξεκινάει από τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας, με τις γραμμές πιο κοντά και τα «τρεξίματα». Η αχίλλειος πτέρνα του Άρη αποδεικνύεται η άμυνα και πάνω σε αυτό θέλει να αλλάξει πολλά ο Μιλίνκοβιτς.

3. Περισσότερη φρεσκάδα και λύσεις στην επίθεση. Ο Άρης έχει μόλις δυο γκολ στο πρωτάθλημα και σίγουρα για να πάρει τις νίκες που ζήτησε ο προπονητής του, χρειάζεται να πετύχει γκολ. Η επιθετική λειτουργία είναι ένα από τα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει ο Μιλίνκοβιτς.

 

 

To Top