ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το τραγούδι για τον Άγγελο του Άρη και η κατάθεση ψυχής του δημιουργού του… (video)

Η 14η Ιανουαρίου του 2013 ήταν μια «μαύρη μέρα» για την οικογένεια του Άρη και τον ελληνικό αθλητισμό. Ένα 16χρονο παιδί, πρωταθλητής με την ποδοσφαιρική ομάδα Κ17 των «κιτρινόμαυρων», ο Άγγελος Τσιπούρας ξεψύχησε στο σπίτι του, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, λίγο πριν πάρει τον δρόμο για τον σχολείο στα χέρια του πατέρα του Στέλιου, τραγική φιγούρα της ιστορίας…

Τρία χρόνια μετά, το ετήσιο τουρνουά που καθιέρωσε ο Άρης με το όνομά του, αλλά και το τραγούδι που έγραψε στη μνήμη του, ένας καλλιτέχνης οικογενειακός φίλος, κρατούν τον «Άγγελο ζωντανό στις καρδιές μας για πάντα»!

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον χαμό του. «Οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας», ανέφερε το πόρισμα του ιατροδικαστή Ματθαίου Τσούγκα.

Ο 34χρονος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, Δημήτρης Μπινάζης που συγκλονισμένος από το γεγονός, έγραψε και ηχογράφησε πέρσι, σε δική του ερμηνεία ένα τραγούδι για τον Τσιπούρα νιώθει την ίδια συγκίνηση και σήμερα, όπως τότε. «Η είδηση της απώλειας ήταν ένα σοκ για όλους. Τον Άγγελο τον γνώριζα από μικρό παιδί, όπως και όλη την οικογένειά του» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο Μπινάζης, υπογραμμίζοντας με έντονη συναισθηματική φόρτιση:

«Τον πατέρα του που είναι εκπαιδευτικός τον είχα δάσκαλο στο Δημοτικό,  γνώριζα καλά και τον αδελφό του Άγγελου, τον Γιάννη, με τον οποίο ήμασταν συμμαθητές και στην πορεία έγινε μοναχός στο Άγιον Όρος και σήμερα ονομάζεται πατήρ Αιμιλιανός. Με τον αδελφό του μάλιστα έχουμε τον ίδιο πνευματικό, τον πατέρα Μύρωνα. Το συμβάν με τον Άγγελο με συγκλόνισε, η συγκίνηση γέννησε αυτόματα τον στίχο τον οποίο έγραψα σε ένα χαρτάκι». Το τραγούδι «γεννήθηκε» σε λίγα λεπτά.

Οι στίχοι πραγματικά συγκινητικοί. «Άγγελος ήσουν στ’ όνομα, άγγελος στην καρδιά, το μόνο που σου έλειπε ήταν λευκά φτερά.
Άγγελος ήσουν στη ζωή, παιδί αγαπητό, όμως οι άγγελοι πετούν, μόνο στον ουρανό. Η αθώα σου μικρή καρδιά δεν μπόρεσε να αντέξει
μα στου Χριστού την αγκαλιά ήθελε αυτή να τρέξει» λένε μεταξύ άλλων.

Ο Μπινάζης έχει γράψει πάνω από 60 τραγούδια (πρόσφατα έγραψε ένα για τη μάστιγα των ναρκωτικών), αλλά όπως λέει: «Αυτό με τον Άγγελο ήταν αυθόρμητο, απόσταγμα ψυχής… Είμαι σίγουρος ότι θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Ακούστε εδώ το τραγούδι:

 

To Top