ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όταν η Βολιβία του Νάτσο Γκαρσία… ξεφτίλισε με 6-1 τους Μαραντόνα και Μέσι! (video)

Η Αργεντινή δοκιμάζεται το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην Βολιβία του Νάτσο Γκαρσία και ο χρόνος γυρίζει οκτώ χρόνια πίσω όταν η «αλμπιτσελέστε» του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσι γνώρισαν την συντριβή με το βαρύ 6-1.

Οι συνθήκες ενός αγώνα στην πρωτεύουσα της Βολιβίας είναι πάντα δύσκολες για τους φιλοξενούμενους. Με το γήπεδο να βρίσκεται σε υψόμετρο 3.600 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας είναι εξαιρετικά δύσκολο και συνήθως οι ομάδες μεταβαίνουν  δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα για να επηρεαστούν όσο γίνεται λιγότερο από την έλλειψη οξυγόνου.

Η ομάδα του Μαραντόνα προερχόταν από άνετη νίκη επί της Βενεζουέλας με 4-0 ενώ πριν τον αγώνα ο Ντιέγκο παρέα με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου με την οποία τα χώνουν στον τότε Πρόεδρο της FIFA, Γιόζεπ Μπλάτερ, για την σκέψη του να απαγορεύσει την διεξαγωγή αγώνων σε τόσο μεγάλο υψόμετρο.

Το κλίμα στην ομάδα μόνο ομάδας που προετοιμαζόταν για ένα αγώνα ειδικών συνθηκών δεν θύμιζε. Οι ενασχολήσεις του Μαραντόνα με τον Μοράλες και η συνέντευξη Τύπου κατά της FIFA έχει ως αποτέλεσμα την ελλιπέστατη προετοιμασία των ποδοσφαιριστών για το πως δεν θα σπαταλήσουν δυνάμεις ώστε η απουσία οξυγόνου να μην φανεί από νωρίς στον αγώνα.

To Top