Όταν ο Λίμπρεχτς (ξανά)συνάντησε τον Άρη σε μια 100% κιτρινόμαυρη βραδιά! (PRESSARIS-photos)

Τάις Λίμπρεχτες… Ένας από τους κορυφαίους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο του Άρη. Ο Ολλανδός προπονητής βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη και είχε την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι με παλιούς του ποδοσφαιριστές, σε μια όμορφη κιτρινόμαυρη βραδιά. Το PRESSARIS ήταν εκεί και σας παρουσιάζει όλο το ρεπορτάζ…

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Ο Ολλανδός τεχνικός (κάθισε στο τιμόνι των κίτρινων από το 1984 έως το 1986, μια και ήταν η πρώτη Ελληνική ομάδα που τον έφερε επί προεδρίας Κυριάκου Μαραβέλια) δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των παλιών του παικτών για ένα… κιτρινόμαυρο δείπνο, προκειμένου να θυμηθούν τα παλιά, να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να “ξαναζήσουν” όμορφες στιγμές με πολύ ποδόσφαιρο και πολύ Άρη!

Στα 72 του χρόνια ο Λίμπρεχτς έδειξε να μην έχει περάσει από πάνω του ο χρόνος. Σε άριστη φόρμα, κεφάτος και με μεγάλη διάθεση, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Νέλυ ήταν απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του, στο εστιατόριο “Γιάλεμα” στους Νέους Επιβάτες.

Το παρών έδωσαν οι Δημήτρης Μπουγιουκλής, Μπάμπης Μουστακίδης, Κώστας Οικονομίδης, Κυριάκος Μπιμπισίδης, Αλέκος Κατσιαούνης, αλλά και ο τότε διευθυντής της ΠΑΕ Γιώργος Νάτσιος. Αρκετοί από τους παίκτες εκείνης της ομάδας, που δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες τηλεφώνησαν και έστειλαν τους χαιρετισμούς τους στον Ολλανδό προπονητή.

Μουστακίδης: “Ήμασταν τυχεροί”

“Σοβαρός προπονητής, μοναδική προσωπικότητα. Ένας πραγματικός δάσκαλος. Ήμασταν όλοι πολύ τυχεροί που τον είχαμε προπονητή” είπε στο PRESSARIS ο Μπάμπης Μουστακίδης για να συμπληρώσει: “Μόνο κέρδη είχαμε. Από την εμπειρία που είχα μετέπειτα με τον Γκέραρντ στον ΟΦΗ, εάν έμενε κι άλλα χρόνια στον Άρη, θα είχαν γίνει πολύ σπουδαία πράγματα στην ομάδα”!

Μπουγιουκλής: “Πρωτοποριακή προπόνηση”

Ο Δημήτρης Μπουγιουκλής από την πλευρά του σημείωσε: “Όταν είχε έρθει στον Άρη από τη Φέγενορντ μας έκανε εντύπωση η οργάνωσή του. Μας έδειξε ένα βιβλίο με τις εγκαταστάσεις της Ολλανδικής ομάδας και ο ίδιος δεν πίστευε στα μάτια του, όταν μια μέρα, αναγκαστήκαμε να κάνουμε προπόνηση στο τότε ξερό γήπεδο της Νέας Ελβετίας. Έκανε πρωτοποριακή προπόνηση, βασιζόμενη στο συνεχές τρέξιμο και την καλή τεχνική”.

Οικονομίδης: “Ποδοσφαιρικός μου πατέρας”

Έσταζε μέλι για τον Λίμπρεχτς ο Κώστας Οικονομίδης. “Για μένα είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Την Τετάρτη με έκανε επαγγελματία, την Παρασκευή με πήρε στην αποστολή, Κυριακή έπαιξα με την ΑΕΚ εκτός έδρας κι από τότε δεν βγήκα από την ενδεκάδα. Με τον κύριο Λίμπρεχτς τερματίσαμε πρωταθλητές χειμώνα με 22 βαθμούς, όταν η νίκη έδινε δυο πόντους. Αξέχαστη η νίκη με 3-1 επί του ΠΑΟΚ, αν και ήμασταν πίσω στο σκορ” μας είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: “Ήταν λάτρης του Ολλανδικού μοντέλου. Άριστη φυσική κατάσταση, τακτική και τεχνική. Μεγάλη φυσιογνωμία. Είχε έρθει έχοντας παίκτη τον Γκούλιτ στο ξεκίνημά του στη Φέγενορντ και τον Κρόιφ στην τελευταία του χρονιά ως ποδοσφαιριστής”!

Μπιμπισίδης: “Παντού πρώτος”

Ο Κυριάκος Μπιμπισίδης σχολίασε μιλώντας στο PRESSARIS: “Παντού ήταν πρώτος. Αυτός για πρώτη φορά έδωσε τόσο βάρος στον ρόλο του γυμναστή, έχοντας τότε δίπλα τον συγχωρεμένο Σάκη Δόκα. Σφράγισε μια ολόκληρη φουρνιά. Ήταν ο πρώτος που έκανε ατομική προπόνηση για να βελτιωθώ ως σέντερ φορ. Πρωτόγνωρα πράγματα για την Ελλάδα. Πάντα αυστηρός και δίκαιος”.

Η συνάντηση με Κατσιαούνη

Όμορφη στιγμή ήταν η συνάντηση με τον Αλέκο Κατσιαούνη. Ο Λίμπρεχτς θυμήθηκε ότι όταν ήταν στον Άρη του έκανε σε κάθε προπόνηση δέκα σουτ και χαριτολογώντας του είπε: “Από τα δέκα σουτ, τα εννιά ήταν γκολ…” για να ξεσπάσουν όλοι σε γέλια. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη θυμήθηκαν ιστορίες από παιχνίδια και την προετοιμασία, μίλησαν για το χθες της ομάδας, αλλά και το σήμερα, σε μια 100% κιτρινόμαυρη βραδιά!

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση των παλιών ποδοσφαιριστών του Άρη με τον Λίμπρεχτς: 

To Top