ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο μικρός Σύριος, ο “Μέσι της Ειδομένης” ντύθηκε τον “θεό του πολέμου”! Μια ανθρώπινη κιτρινόμαυρη ιστορία (photos)

Πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συγκλονίσει τον πλανήτη η ιστορία του μικρού προσφυγόπουλου από τη Συρία, τόσο για τον αβάσταχτο ανθρώπινο πόνο, όσο και για την αθλιότητα της οπερατέρ στα σύνορα της Ουγγαρίας να βάλει τρικλοποδιά στον πατέρα του, την ώρα που προσπαθούσαν να αποδράσουν από τον εφιάλτη.

Χαρακτηριστική φυσικά η εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου με τον μικρό από τη Συρία να φοράει τη φανέλα του Άρη… Μια εικόνα που χαράχτηκε ανεξίτηλα στην μνήμη και την καρδιά όλων.

Η φανέλα εκείνη είχε ιστορία, μια και βρέθηκε στα χέρια του από μια τυχαία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΜΑ Άγγελο Μισιρλή, όταν ο τελευταίος βρέθηκε στα σύνορα της Ειδομένη καλύπτοντας ειδησεογραφικά με την κάμερα του τα γεγονότα με τους πρόσφυγες.

Η άλλη ανθρώπινη και κιτρινόμαυρη ιστορία διαδραματίστηκε σήμερα… Όσοι βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην Ειδομένη έχουν γνωρίσει τον μικρό Σύριο, ο οποίος για να νικήσει το κρύο και τις κακουχίες ξεχνιέται παίζοντας με μια μπάλα ποδοσφαίρου… Το όνομα του δεν το γνωρίζουν πολλοί. Σχεδόν όλοι όμως τον φωνάζουν “Μέσι”, επιβραβεύοντας τις ικανότητες του με την στρογγυλή θεά.

Τον “Μέσι της Ειδομένης” μύησε στα… κιτρινόμαυρα ο πρόεδρος της ΚΜΑ Άγγελος Μισιρλής, ο οποίος βρίσκεται για τις ανάγκες του γερμανικού καναλιού ARD στα σύνορα, καλύπτοντας ως οπερατέρ τα γεγονότα.

Μια φανέλα του Άρη κι ένα κασκόλ του κιτρινόμαυρου συλλόγου με τον “θεό του πολέμου” του δόθηκαν εφόδια για το κρύο. Η χαρά του μεγάλη, η συγκίνηση όλων όσων είδαν το προσωπάκι του να φωτίζει, έκδηλη…

Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τη στιγμή που το προσφυγόπουλο από τη Συρία ντύνεται στα κιτρινόμαυρα:

syriaki2 syriaki3 syriaki4

 

To Top