Χωρίς κατηγορία

Ποια γενική συνέλευση; Η “μπάλα” στην κερκίδα μέχρι νεωτέρας!

Μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς η 25η Ιουλίου και η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Άρης, ως συνέχεια της διακοπείσας διαδικασίας της 30η Ιουνίου, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για αύριο Παρασκευή δεν υπάρχει καμία γενική συνέλευση! 

Συγκεκριμένα:

Τι έγινε στις 30 Ιουνίου

Όπως είναι γνωστό, στις 30 Ιουνίου είχε οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ για τον ορισμό της νέας διοίκησης. Η ΚΜΑ ως εκ ένας των μεγαλομετόχων (εκπροσωπήθηκε από τον Σταύρο Ιωάννου, μέλος της εξελεκτικής επιτροπής) μετά από επιθυμία της διοίκησης Στεφανίδη (για να είναι πιο έτοιμο το σχέδιο βιωσιμότητας) κατέθεσε πρόταση αναβολής για τις 25 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, ο ΑΣ ζήτησε αναβολή μιας μέρας για να πάρει την σχετική απόφαση και για τον λόγο αυτό συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την επομένη, το οποίο αφού άκουσε τις θέσεις των Πάνου Στεφανίδη, Νικήτα Ματθαίου συναίνεσε στο να δοθεί αναβολή για τις 25 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ορίστηκε να συνεχιστεί η γενική συνέλευση.

Και η συνέχεια…

Η ΠΑΕ είχε υποχρέωση βάσει καταστατικού να ορίσει τη συνέχεια της διακοπείσας γενικής συνέλευσης τουλάχιστον 18 μέρες πριν, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη, αυτό δεν έγινε! Μάλιστα, στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημέρωσε τα μέλη της ΚΜΑ ότι “δεν υπάρχει καμία γενική συνέλευση για τις 25 Ιουλίου”.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε είναι δυο:

1. Τυπικοί, μια και έπρεπε να την είχε ορίσει 18 μέρες πριν (οπότε μπαίνει το ερώτημα γιατί δεν έγινε;). Εδώ προκύπτει μια άλλη νομική ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία, από τη στιγμή που υπάρχει διακοπή της συνέλευσης, αυτή μπορεί να συνεχιστεί χωρίς 18ημερη προθεσμία, ανά πάσα στιγμή.

2. Πρακτικοί, αφού όπως διεμήνυσε ενώπιον του δ.σ. της ΚΜΑ θα επιστρέψει αργά την Παρασκευή από την Αθήνα, έχοντας ολοκληρώσει τα καθοριστικά ραντεβού του για την εξεύρεση χορηγών.

Για την ΚΜΑ και τον ΑΣ βάσει της τελευταίας ανακοίνωσης δεν τίθεται θέμα αλλαγής διοίκησης, αφού εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στην παρούσα και περιμένουν να υλοποιήσει το σχέδιο βιωσιμότητας της ΠΑΕ στη Β΄ εθνική, παράλληλα με τη δημιουργία μιας ομάδας που θα καταφέρει την άνοδο στην Σούπερ λίγκα.

Το “αύριο”

Από κει και πέρα, είναι φανερό ότι η ΠΑΕ πετάει την “μπάλα” στην κερκίδα μέχρι νεωτέρας, κερδίζοντας ακόμη περισσότερο χρόνο κι ενώ όφειλε -βάσει των δικών της δεσμεύσεων- να παρουσιάσει συγκεκριμένες πράξεις για την υλοποίηση του πλάνου βιωσιμότητας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα παραμένει με ρόστερ λιγότερο από μια ενδεκάδα και η αγωνία του κόσμου χτυπάει κόκκινο.

Εκτός κι αν αύριο 25 Ιουλίου υπάρξουν ανακοινώσεις για χορηγίες και εισροή εγγυημένων εσόδων στα άδεια ταμεία της ΠΑΕ.

To Top